Η Τουρκία θα λάβει δάνειο από την Ρωσία για την αγορά των S-400
Η Τουρκία θα λάβει υπό μορφή δανείου από την Ρωσία, ένα μέρος του ποσού που θα πρέπει να καταβάλει για την αγορά των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της κρατικής εταιρείας Rostec Σεργκέι Τσεμέζοφ, από τον χώρο της διεθνούς αεροπορικής έκθεσης MAKS-2017 που διεξάγεται στη Μόσχα.
«Οι συζητήσεις επί τεχνικών ζητημάτων έχουν ολοκληρωθεί, αλλά πρέπει να επιλυθούν ζητήματα καθαρά διοικητικής φύσεως» είπε ο Τσεμέζοφ επισημαίνοντας ότι «από την μια πλευρά πρέπει η τουρκική κυβέρνηση να λάβει την απόφαση και από την άλλη να αποφασίσουμε εμείς τι πρέπει να κάνουμε».
«Υπάρχει βεβαίως και το οικονομικό ζήτημα: η τουρκική κυβέρνηση διεξάγει συνομιλίες με το δικό μας υπουργείο Οικονομικών, ως προς τα ποσά που θα διασφαλίσουν οι ίδιοι και τα ποσά που θα λάβουν ως δάνειο» κατέληξε ο Τσεμέζοφ.
Στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις ζητά η Αθήνα στη Σύνοδο Κορυφής
07:33
Έκκληση Μακρόν για αναστολή των πληγμάτων εναντίον «πολιτικών υποδομών» στην Μέση Ανατολή
07:25
Το Ιράν χτύπησε ξανά τη μονάδα LNG του Κατάρ - Ο Τραμπ προειδοποιεί με «ανατίναξη» του «South Pars» - Νέες πυραυλικές επιθέσεις στο Ισραήλ
07:21
Υπό έλεγχο οι φωτιές σε εγκατάσταση φυσικού αερίου στο Κατάρ - Δεν υπήρξαν τραυματισμοί
07:17