«Μπλε φάλαινα»: Καταδικάστηκε ο διαχειριστής της «ομάδας θανάτου»
Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε ο διαχειριστής της «ομάδας θανάτου» του διαδικτυακού παιχνιδιού «μπλε φάλαινα».
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο το γραφείο τύπου του δικαστηρίου της Αγίας Πετρούπολης, ο Φιλίπ Μπουντέικιν αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι παρακινούσε εφήβους να αυτοκτονήσουν. Είναι ο πρώτος άνθρωπος που καταδικάζεται στη Ρωσία με αυτή την κατηγορία.
Σύμφωνα με την ανάκριση ο Μπουντέικιν στο διάστημα Απριλίου-Μαΐου 2016 με το ψευδώνυμο «Φιλιπ Λις» στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Vkoktakte, προπαγάνδιζε την αυτοκτονία σε ανηλίκους και τους παρακινούσε να αυτοκτονήσουν. Αποδείχθηκε ότι ο Μπουντέικιν ήταν αυτός που παρακίνησε μια 15χρονη από το Αστραχάν να αυτοκτονήσει, αλλά κατάφεραν να την αποτρέψουν με παρέμβαση τους οι αστυνομικές αρχές. Επίσης ο Μπουντέικιν, παρακίνησε με τον ίδιο τρόπο μια 17χρονη η οποία το καλοκαίρι του 2016 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, αλλά σώθηκε χάρη στην παρέμβαση της αστυνομίας.
Η νομοθεσία αυτή τη στιγμή για παρακίνηση ανηλίκων σε αυτοκτονία προβλέπει ποινές κάθειρξης που φθάνουν τα έξι χρόνια, αλλά η Ρωσική Δούμα επιδιώκει οι ποινές αυτές να φθάσουν έως τα 12 χρόνια.
Taylor Swift: Δωρεά ύψους 1 εκατ. δολαρίων στη Feeding America
20:22
Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
20:12
Συνάντηση Ζελένσκι -Τραμπ την Κυριακή: Έτοιμος για δημοψήφισμα ο Ουκρανός πρόεδρος για το εδαφικό
20:10
Tροχαίο στις Μοίρες: Σε σοβαρή κατάσταση 78χρονος μετά από σύγκρουση Ι.Χ. με μηχανή
19:58