ΚΟΣΜΟΣ

Το Κουβέιτ έδωσε εντολή στον πρέσβη του Ιράν να αποχωρήσει εντός 48 ημερών

Το Κουβέιτ έδωσε εντολή στον πρέσβη του Ιράν να αποχωρήσει εντός 48 ημερών

Η κυβέρνηση του Κουβέιτ έδωσε εντολή στον πρέσβη του Ιράν να αποχωρήσει από τη χώρα εντός 48 ημερών, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA. Η εντολή εντείνει έτι περισσότερο την διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

«Υπό την πίεση των παρεμβατικών πολιτικών της Σαουδικής Αραβίας και τις αβάσιμες κατηγορίες για παρεμβολή του Ιράν... το Κουβέιτ ανακοίνωσε πως ο Alireza Enayati, ο πρέσβης του Ιράν στο Κουβέιτ πρέπει να φύγει εντός 48 ημερών», αναφέρει η ίδια πηγή.

Την Πέμπτη το Κουβέιτ διέταξε το Ιράν να μειώσει το ανθρώπινο δυναμικό της πρεσβείας και να κλείσει τεχνικά γραφεία, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο πληροφορίες του κρατικού πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν τόνισε πως το υπουργείο Εξωτερικών του Κουβέιτ κάλεσε τον πρέσβη και του ζήτησε ο αριθμός των διπλωματών να μειωθεί από τους 19 στους τέσσερις και να παύσουν πολιτιστικές και στρατιωτικές αποστολές.

Ακόμη, (το Κουβέιτ) αποφάσισε να «παγώσει» την λειτουργία των κοινών επιτροπών των δύο χωρών, όπως ανέφερε ανώνυμη πηγή μιλώντας στο KUNA.

Η ένταση μεταξύ τους ξεκίνησε όταν 23 άτομα, μεταξύ αυτών και ένας Ιράνος, καταδικάστηκαν από το Κουβέιτ με την κατηγορία της κατασκοπείας για λόγο του Ιράν και της Χεζμπολάχ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ