Μινεάπολις: Αποπέμφθηκε η αρχηγός της αστυνομίας μετά το θάνατο της άοπλης Αυστραλής που συγκλόνισε
Η επικεφαλής της αστυνομίας της Μινεάπολις Τζανέ Χάρτο υπέβαλε την παραίτησή της κατ' απαίτηση της δημάρχου της πόλης η οποία υποστηρίζει ότι η τοπική κοινότητα δεν την εμπιστεύεται πλέον αφότου αστυνομικοί σκότωσαν μια άοπλη Αυστραλή.
Ο θάνατος της Τζαστίν Ντέιμοντ, 40 ετών, η οποία δέχτηκε μια σφαίρα στην κοιλιακή χώρα μέσα από το ανοιχτό παράθυρο ενός περιπολικού, συγκλόνισε Αμερική και Αυστραλία. Ο πρωθυπουργός της χώρας της μάλιστα χαρακτήρισε "εξοργιστικό" και "ανεξήγητο" το γεγονός.
Επεισοδιακή, όμως, ήταν η συνέντευξη Τύπου της δημάρχου Χότζις στην οποία θα εξηγούσε την αλλαγή στην ηγεσία της αστυνομίας. Παρευρισκόμενοι ζήτησαν και από την ίδια να παραιτηθεί στηλιτεύοντας τη θητεία της. "Δεν σε θέλουμε για δήμαρχο πια" ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας ενώ η Χότζις σκύβει το κεφάλι και προσπαθεί να συνεχίσει την ομιλία της αλλά η φωνή της δεν ακούγεται. "Η ηγεσία σου είναι αναποτελεσματική. Αρκετά μας έχει τρομοκρατήσει και το γραφείο σου".
Σημειώνεται πως η Ντέιμοντ, η οποία είχε εγκατασταθεί στη Μινεάπολις με τον αρραβωνιαστικό της, ήταν εκείνη που είχε καλέσει την αστυνομία για να καταγγείλει έναν πιθανό βιασμό στη γειτονιά της, γύρω στα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου.

Govel/Stephen Govel Photography/Handout via REUTERS
Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς είπε στους ανακριτές ότι τη στιγμή που η Ντέιμοντ πλησίαζε το περιπολικό, ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος που τον αιφνιδίασε και τότε ο συνάδελφός του, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, πυροβόλησε μέσα από το ανοιχτό παράθυρο και τη σκότωσε.
SPONSORED
Διευθυντής Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ: «Επιθυμούμε να υπάρξει συμφωνία του Τσίπρα με τον Φάμελο
11:38
Eurovision 2026: Πώς σχολίασε ο διεθνής Τύπος το «Ferto» και τη νίκη της Βουλγαρίας
11:27
Η γυναίκα που προσπαθεί να διανύσει 26.000 χιλιόμετρα με άλογο
11:18
Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε το περιεχόμενο που δημιουργείται με AI – Ακόμη και τα deepfakes
11:08