ΚΟΣΜΟΣ

Φάλαινα φυσητήρας ξεβράστηκε στις όχθες του Σηκουάνα - Ή μήπως όχι...

Φάλαινα φυσητήρας ξεβράστηκε στις όχθες του Σηκουάνα - Ή μήπως όχι...
Twitter

Η κατάπληξη έδωσε τη θέση της στην αποστροφή, έπειτα στη θλίψη και τελικά στην επιφυλακτικότητα. Σε κάθε περίπτωση, το θέαμα μίας τεράστιας φάλαινας φυσητήρα στους όχθες του Σηκουάνα τουλάχιστον προβλημάτισε ντόπιους και τουρίστες που συνέρρευσαν να τη δουν.

Το κουφάρι του πελώριου θηλαστικού ήταν 17 μέτρα και έδειχνε τα πρώτα σημάδια σήψης. Γύρω του άνθρωποι, με ειδικές στολές, που συνέλεγαν δείγματα. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η φάλαινα περιπλανιόταν στα νερά του ποταμού και, τελικά, ξεβράστηκε στις όχθες του.

https://www.instagram.com/p/p

Το θέαμα ήταν απίστευτο, ακριβώς γιατί δεν ήταν αληθινό. Επρόκειτο για μία ψεύτικη φάλαινα, μία καλλιτεχνική έμπνευση, ένα στημένο σενάριο μιας ομάδας Βέλγων ακτιβιστών που θέλησαν μ’αυτόν τον τρόπο να επιστήσουν την προσοχή σε θέματα περιβάλλοντος.

«Είναι ένας καλλιτεχνικός τρόπος να ευαισθητοποιήσεις τον κόσμο για το περιβάλλον», εξηγεί στη Le Figaro ο Bert Van Peel, ιδρυτής του Captain Boomer – μίας ομάδας ακτιβιστών που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τις φάλαινες και τα δελφίνια που ξεβράζονται στις ακτές και τους λόγους που οδηγούν τα τεράστια θηλαστικά στο «απονενοημένο». «Θέλουμε να ξυπνήσουμε το ‘παιδί’ στον καθένα που παραμένει μπερδεμένος για το τι είναι αλήθεια και τι όχι», συνεχίζει ο Van Peel.

Whale 2

Πηγή Photo: Twitter

Whale 4

Πηγή Photo: Twitter

Παρά το σοκ που προκάλεσε το θλιβερό θέαμα, πάντως, κάθε άλλο παρά λίγοι ήταν όσοι μπήκαν στη διαδικασία μίας selfie με το νεκρό θηλαστικό.

https://www.instagram.com/p/p

Η φάλαινα θα παραμείνει στους όχθες του Σηκουάνα μέχρι σήμερα, Κυριακή, έως ότου «ξεβραστεί» ξανά σε κάποια άλλη όχθη ποταμού ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ