ΚΟΣΜΟΣ

Τζον Χερντ: Έφυγε από τη ζωή ο «μπαμπάς» του Μόνος στο Σπίτι

Τζον Χερντ: Έφυγε από τη ζωή ο «μπαμπάς» του Μόνος στο Σπίτι
Valerie Macon/Getty Images

Για τους πολλούς αλλά και τις γενιές των πιτσιρικάδων που ονειρεύτηκαν μία ανάλογη περιπέτεια "μόνοι στο σπίτι", ήταν πάντα ο Πίτερ ΜακΚάλιστερ, ή αλλιώς ο πατέρας του... ειδώλου τους, του σκανδαλιάρη Μακόλεϊ Κάλκιν στην ταινία «Home Alone» (Μόνος στο σπίτι). 

Ωστόσο, ο Τζον Χερντ είχε ερμηνεύσει, στη μεγάλη και τη μικρή οθόνη, πολύ περισσότερους και σπουδαιότερους ρόλους από αυτόν που, αν και τον ανέδειξε, τον «στοίχειωσε» για πάντα.

Ο ίδιος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 71 χρόνων – κατά άλλες πηγές, 72 – στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Νεκρό τον βρήκε μία καμαριέρα. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά και, προς το παρόν, παραμένει ασαφές αν ο θάνατός του συνδέεται με μία επέμβαση στη μέση που είχε κάνει προσφάτως.

Το ντεμπούτο του έκανε το 1975 στην ταινία Valley Forge. Συμμετείχε σε πλήθος κινηματογραφικών ταινιών όπως ο «Μονομάχος» με το Ράσελ Κρόου και το «Big» με τον Τομ Χανκς. Παρά τις πολλές κινηματογραφικές ερμηνείες του, κυρίως σε δεύτερους ρόλους, δεν κατάφερε ποτέ να «απεγκλωβιστεί» από τη φήμη εκείνου του χαρακτήρα στο “Home Alone”. Βραβεύτηκε με ένα Emmy για την γκεστ εμφάνισή του The Sopranos, όπου υποδύθηκε τον Vin Makazian, έναν διεφθαρμένο ντετέκτιβ στο Νιου Τζέρσεϊ.

Ο Χερντ είχε παντρευτεί τρεις φορές. Η πιο γνωστή από τις συζύγους του ήταν η σταρ του Σούπερμαν, Μάργκοτ Κίντερ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ