Παραμένει πρώτη και με αυξημένη δύναμη η Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις
H Xριστιανοδημοκρατική Ένωση της Γερμανίας (CDU/CSU) παραμένει το πρώτο κόμμα στις προτιμήσεις των εκλογέων με 37,5% (+1,5% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση), ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας παραμένει καθηλωμένο στο 25%, σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία διενήργησε το Ινστιτούτου Imsa για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.
Tρίτο αναδεικνύεται το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) με ποσοστό διψήφιο 10,5% (+1%) , ενώ σταθερά παραμένουν τα κόμματα των Πρασίνων (Die Gruenen) 6,5% και των Φιλελευθέρων (FDP) με 8,5%. Το Κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) θα το ψήφιζε το 9% των ερωτηθέντων (-1%) και έτσι εκτοπίζεται από την τρίτη θέση στις προτιμήσεις τον εκλογέων.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση τα ποσοστά αυτά δεν αρκούν για να σχηματισθεί κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών και Φιλελευθέρων, όπως επίσης και για κυβέρνηση μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών, Αριστεράς και Πρασίνων.
Επειδή όλα τα κόμματα αποκλείουν συνεργασία με το AfD η μοναδική δυνατότητα θα ήταν ο σχηματισμός ενός συνασπισμού μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων.
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Ο Neuville με Hyundai i20 N Rally1 στην κορυφή
22:08
Νετανιάχου για συμφωνία με το Λίβανο: Το Ισραήλ παραμένει στην ουδέτερη ζώνη στο νότο
21:59
Οπαδικά τα κίνητρα της δολοφονίας 15χρονου στην Καλλιθέα: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ
21:50
ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Οριστικά αποτελέσματα για 450 θέσεις ΔΕ σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
21:41