ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Στοιχεία - σοκ για τα επίπεδα της φτώχειας

Ιταλία: Στοιχεία - σοκ για τα επίπεδα της φτώχειας
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI // ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Στοιχεία σοκ για τα επίπεδα της φτώχειας στην Ιταλία παρουσίασε ο πρόεδρος του Ιταλικού Ινστιτούτου Στατιστικής (Istat), Τζόρτζο Αλέβα.

«Το 19,9% των κατοίκων της Ιταλίας βρίσκεται ήδη ή κινδυνεύει να βρεθεί κάτω από το όριο της φτώχειας» ανέφερε ο Τζόρτζο Αλέβα σε ομιλία του στην ειδική επιτροπή της ιταλικής βουλής και πρόσθεσε:

«Ο κίνδυνος αυξήθηκε, άλλα όχι θεαματικά, τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Αυτό αποτελεί μια ένδειξη του ότι η οικονομική ύφεση δείχνει να έπληξε με ομοιόμορφο τρόπο, πλούσιους και φτωχούς πολίτες».

H Κάτω Ιταλία συνεχίζει να βρίσκεται σε πιο δεινή θέση, κάτι που αποδεικνύεται και από το ότι το 55,4% των κατοίκων της Σικελίας ζει σε οικογένειες που βρίσκονται κοντά στο όριο της φτώχειας, ενώ στην Απουλία, με πρωτεύουσα το Μπάρι, και στην Καμπανία, με μεγαλύτερη πόλη της Νάπολης, το σχετικό ποσοστό είναι και πάλι πολύ υψηλό, γύρω στο 45%. Στην βόρεια περιφέρεια Τρεντίνο Άλτο Άντιτζε, δεν ξεπερνά το 14%.

Η έρευνα του Istat βασίζεται σε επεξεργασία στοιχείων του 2015, και λαμβάνει υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, την πρόσβαση στην εργασία ατόμων δεκαοκτώ με πενήντα εννέα ετών και την δυνατότητα απόκτησης κύριας σημασίας αγαθών και υπηρεσιών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ