ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παραιτείται για να αφοσιωθεί στα βασιλικά του καθήκοντα

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παραιτείται για να αφοσιωθεί στα βασιλικά του καθήκοντα
Stefan Rousseau/pool

Να αφοσιωθεί στα καθήκοντα της βασιλικής οικογένειας αποφάσισε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ της Μεγάλης Βρετανίας. Θα παραιτηθεί από την θέση του πιλότου για να υπηρετήσει τον σκοπό του.

Ο 35χρονος πρίγκιπας, δεύτερος στη σειρά για τον θρόνο της Βρετανίας μετά τον πατέρα του Κάρολο, είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο ότι θα παραιτηθεί από τη δουλειά του ως πιλότος της εταιρείας αεροπορικών μεταφορών ασθενών (East Anglia Air Ambulance) ώστε να αναλάβει ένα μεγαλύτερο μερίδιο των επίσημων ρόλων από τους οποίους αποχωρεί η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία από τα 90στά γενέθλιά της πέρυσι έχει ελαφρύνει το πρόγραμμα εργασίας της.

Το γραφείο του Γουίλιαμ δήλωσε ότι ο πρίγκιπας θα ολοκληρώσει μια βραδινή βάρδια στο Αεροδρόμιο του Καίμπριτζ στην κεντρική Αγγλία, όπου άρχισε να εργάζεται για την εταιρεία το 2015, την Πέμπτη και θα αποχαιρετήσει τους συναδέλφους του με μία αναμνηστική φωτογραφία.

«Από το τέλος της θητείας μου στον στρατό, έχω αποκτήσει εμπειρίες στην δουλειά αυτή που θα φέρω μαζί μου για το υπόλοιπο της ζωής μου, και αυτό θα προσθέσει μία πολύτιμη οπτική γωνιά στα βασιλικά καθήκοντά μου για δεκαετίες», είχε πει τον Ιανουάριο.

Ο Γουίλιαμ υπηρέτησε στις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας από το 2006 έως το 2013, πριν ξεκινήσει την τωρινή του δουλειά ως πιλότος ελικοπτέρου ερευνών και διασώσεων.

prince 1

(REUTERS/Stefan Rousseau/pool)

Εκτός από την παραίτηση από την δουλειά του ως πιλότος, ο Ουίλιαμ θα μετακομίσει με τη σύζυγό του Κέιτ και τα παιδιά τους Τζορτζ και Σάρλοτ από την εξοχική τους έπαυλη Άνμερ Χολ που βρίσκεται στο συγκρότημα Σάντρινγκχαμ της βασίλισσας Ελισάβετ στην ανατολική Αγγλία, στο παλάτι του Κένσινγκτον, την επίσημη κατοικία τους στο Λονδίνο.

prince 2

(REUTERS/Stefan Rousseau/pool)

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ