ΚΟΣΜΟΣ

Όταν ο Γιούνκερ έκλεισε το τηλέφωνο στην Μέρκελ… (vid)

Όταν ο Γιούνκερ έκλεισε το τηλέφωνο στην Μέρκελ… (vid)
EPA/STEPHANIE LECOCQ

Με το... γνωστό του χιούμορ προσπάθησε να καλύψει τη... γκάφα στην οποία υπέπεσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δίνοντας έναν τόνο ευθυμίας σε μια, μάλλον... αδιάφορη-τουλάχιστον ως εκείνη τη στιγμή, συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο και τον Επίτροπο Ενέργειας Μάρος Σέφκοβιτς.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ολοκλήρωνε την τοποθέτησή του στη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες κι ετοιμαζόταν να δώσει τον λόγο στον Σλοβάκο πρωθυπουργό, όταν στην αίθουσα ακούστηκε ο ήχος κλήσης από το παλιάς τεχνολογίας κινητό του.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το έβγαλε απρόθυμα από την τσέπη του, λέγοντας δυνατά «αυτή είναι η γυναίκα μου που καλεί», όμως αντιλαμβανόμενος ότι η διαδικασία της συνέντευξης Τύπου είχε σταματήσει και όλα τα βλέμματα ήταν καρφωμένα πάνω του, βιάστηκε να πατήσει το πλήκτρο και να απορρίψει την κλήση.

Ήταν όμως πλέον αργά, όταν διαπίστωσε ότι δεν ήταν η σύζυγός του αλλά η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, αυτή που του τηλεφωνούσε και στην οποία έκλεισε το τηλέφωνο.

«Α, όχι, ήταν η κυρία Μέρκελ», αναφώνησε ο πρόεδρος της Κομισιόν και άπαντες οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα ξέσπασαν σε γέλια.

Απολαύστε το στιγμιότυπο στο παρακάτω βίντεο, από το 5:10 και μετά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ