Κυβερνητική κρίση με άρωμα σκανδάλου στην Σουηδία - Δεν παραιτούμαι λέει ο πρωθυπουργός
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Σουηδία θα προχωρήσουν σε πρόταση μομφής σε βάρος του υπουργού Άμυνας Πέτερ Χούλτκβιστ, με αφορμή ένα σκάνδαλο που αφορά τη διαρροή ευαίσθητων δεδομένων, μετέδωσε σήμερα το δημόσιο ραδιόφωνο της χώρας.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Στέφαν Λεβέν, που νωρίτερα ανακοίνωσε τον ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει στη θέση του ακόμη και αν ο Χούλτκβιστ δεν λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.
Ο Λεβέν αποδέχτηκε σήμερα τις παραιτήσεις των υπουργών Εσωτερικών και Υποδομών αλλά κράτησε τον υπουργό Άμυνας στην κυβέρνηση, μολονότι η αντιπολίτευση απειλούσε να καταθέσει πρόταση μομφής εναντίον και των τριών υπουργών.
"Θα χειριστούμε και αυτήν την κατάσταση. Είμαι ο πρωθυπουργός της χώρας και θα την χειριστώ και αυτήν", είπε ο Λεβέν σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Dagens Nyheter.
Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα παραμείνει στη θέση του μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Η Μόσχα ανέλαβε τον έλεγχο τεσσάρων εργοστασίων της δανικής αλυσίδας Rockwool
22:44
Axios: Μυστική συνάντηση Στιβ Γουίτκοφ με τον εξόριστο πρίγκιπα διάδοχο του Ιράν
22:32
ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση Μητσοτάκη με αγρότες: Ψευτοδιάλογος και συνέχιση απειλών και αδιεξόδων
22:23
ΚΚΕ: Καμία καταστολή και κανένα τελεσίγραφο δεν πρόκειται να σταματήσει το δίκαιο αγώνα των αγροτών
22:12