ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν οι νέες κυρώσεις στη Ρωσία εν αναμονή της απάντησης Πούτιν

ΗΠΑ: Εγκρίθηκαν οι νέες κυρώσεις στη Ρωσία εν αναμονή της απάντησης Πούτιν
REUTERS/Fabrizio Bensch

Νέες κυρώσεις για τη Ρωσία, το Ιράν και τη Βόρεια Κορέα ενέκρινε, με συντριπτική πλειοψηφία, η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών, παρά την αντίρρηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ενώ αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση της Μόσχας.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 98 ψήφους υπέρ και 2 κατά και είχε σθεναρή υποστήριξη και από τα δύο κόμματα. Επόμενο βήμα, να σταλεί στον Λευκό Οίκο για την υπογραφή ή το βέτο του προέδρου Τραμπ.

download

(Πηγή: Reuters)

Οργισμένη απάντηση Πούτιν

Οι νέες κυρώσεις φαίνεται ότι έχουν εξοργίσει τον πρόεδρο της Ρωσίας, ο οποίος έχει υποσχεθεί αντίποινα, παρόλο που έπειτα από την εκλογή του Τραμπ στην προεδρία, οι σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας διανύουν την καλύτερη φάση τους. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Κάνοντας λόγο για «αντιρωσική υστερία» ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι «είναι πολύ λυπηρό που οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις θυσιάζονται στο βωμό της εσωτερικής πολιτικής».

«Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ με αντικείμενο την φερόμενη ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές μαρτυρά την άνοδο της αντιρωσικής υστερίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Σαβονλίνα, στη Φινλανδία, από κοινού με τον Φινλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστο.

2017 07 08T153442Z 78599840 RC1177389880 RTRMADP 3 G20 GERMANY

(Πηγή: REUTERS/Alexander Zemlianichenko)

Αναφορικά με τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας ο Ρώσος ηγέτης υπογράμμισε ότι η χώρα του θα απαντήσει στην αμερικανική «αυθάδεια». Αυτό που απομένει, σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι να καθοριστεί ο τρόπος που θα δοθεί αυτή η απάντηση».

«Εμείς συμπεριφερόμαστε με πολύ συγκρατημένο τρόπο, πολύ υπομονετικά, όμως την κατάλληλη στιγμή εμείς θα πρέπει να απαντήσουμε, διότι είναι αδύνατο να ανεχόμαστε επ΄ αόριστον την αυθάδεια σε βάρος της χώρας μας» σημείωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ