Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Αμπντάλα για τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή
Τα γεγονότα των τελευταίων δύο εβδομάδων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής συζήτησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα.
Οι δύο ηγέτες δήλωσαν ότι είναι «αναθαρρημένοι από τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί για την αποκλιμάκωση των εντάσεων και από την πρόοδο που έχει συντελεστεί», υπογράμμισε μια ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Ο βασιλιάς Αμπντάλα απαίτησε την Πέμπτη από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τον φύλακα της ισραηλινής πρεσβείας στην Ιορδανία που πυροβόλησε και σκότωσε δύο Ιορδανούς την Κυριακή, διαμηνύοντας ότι οι σχέσεις των δύο γειτονικών χωρών διατρέχουν κίνδυνο.
Ο Τραμπ επίσης «έδωσε έµφαση στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ιορδανία στην περιφερειακή ασφάλεια», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.
Chios Pass - Kythira Pass 2026: Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις - Σε δύο φάσεις το πρόγραμμα
01:00
Μέχρι τις 15 Μαίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Youth Pass - Αναλυτικά η διαδικασία
00:30
Υδρόγειος Ασφαλιστική: Ισχυρή ανάπτυξη και νέο ιστορικό υψηλό στον Δείκτη Φερεγγυότητας το 2025
00:07
Βρετανία: Απορρίφθηκε η πρόταση έναρξης κοινοβουλευτικής έρευνας σε βάρος του Στάρμερ
23:57