Γερμανίδα πολιτικός προτείνει να παγώσει η ενταξιακή βοήθεια προς την Τουρκία
Την εκτίμηση ότι η ενταξιακή βοήθεια της ΕΕ προς την Τουρκία πρέπει να «παγώσει» εξέφρασε η Γιούλια Κλέκνερ, αντιπρόεδρος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Γερμανίας (CDU).
Μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) η Γιούλια Κλέκνερ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα χρήματα τα οποία λαμβάνει η Τουρκία προορίζονται για την ανάπτυξη του κράτους δικαίου, αλλά επί του παρόντος συμβαίνει το αντίθετο».
«Η ενταξιακή βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία πρέπει να παγώσει, διότι η Ευρώπη ενισχύει την οικoδόμηση της δημοκρατίας και όχι την καταδάφισή της», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της προενταξιακής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τουρκία έχει προβλεφθεί (για το χρονικό διάστημα από το 2014 έως το 2022) το ποσόν το 4,45 δισ. ευρώ, από το οποίο όμως έχει δοθεί ένα μικρό μόνο μέρος.
Στο Ασκληπιείο Βούλας 16χρονη μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Χειροπέδες στον ιδιοκτήτη καταστήματος
12:12
Κολωνάκι: Συνελήφθη ο γιος 87χρονης που είχε βρεθεί απανθρακωμένη στο διαμέρισμα της το 2022
12:01
Θεσσαλονίκη: 57χρονος πρόσφερε ζωή με τον θάνατο του - Οι συγγενείς του δώρισαν τα όργανα του
11:46
Φωκίδα: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες - Δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί των Χριστουγέννων
11:33