Μεξικό: Διακινητές εγκατέλειψαν 178 ανθρώπους μέσα σε μια νταλίκα
Μια εγκαταλειμμένη νταλίκα, στην οποία είχαν στοιβαχτεί 178 μετανάστες από χώρες της κεντρικής Αμερικής, βρέθηκε το Σάββατο στην Πολιτεία Βερακρούς του ανατολικού Μεξικού, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.
Οι μετανάστες ήθελαν να φτάσουν στις ΗΠΑ. Όμως οι διακινητές τους εγκατέλειψαν μέσα στην νταλίκα και εξαφανίστηκαν. Όταν εκείνοι κατάλαβαν ότι δεν επρόκειτο να επιστρέψουν, βγήκαν από την καρότσα "επειδή πεινούσαν", όπως εξήγησαν οι ίδιοι. Κατάφεραν να φτάσουν με τα πόδια στην πόλη Ταντίμα όπου κάτοικοι τους έδωσαν φαγητό και τους φρόντισαν.
Πηγή του στρατού είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι περισσότεροι από τους "επιβάτες" της νταλίκας ήταν γυναίκες και άνδρες, όμως ανάμεσα τους υπήρχαν και αρκετοί ανήλικοι.
Όλοι τους έχουν μεταφερθεί σε ένα κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και αφού λάβουν τις πρώτες βοήθειες θα ξεκινήσει η διαδικασία για την απέλασή τους.
Την περασμένη εβδομάδα δέκα άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία στην καρότσα ενός φορτηγού, σταθμευμένου σε ένα πάρκιν στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.
Τουλάχιστον 100 νεκροί από την επέμβαση των ΗΠΑ στο Καράκας - Οι 47 ήταν Βενεζουελάνοι στρατιωτικοί
09:10
Οι πληγές του στεγαστικού: Πώς φτάσαμε έως εδώ - Τι φέρνει η επόμενη ημέρα
09:00
«Βουτιά» της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς: Έρχονται θυελλώδεις άνεμοι και χιόνια
08:49
Εκρηκτική άνοδος πληρωμών μέσω IRIS την περίοδο 2020 - 2025 - Tι αλλάζει στην καθημερινότητά μας
08:40