ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Διακινητές εγκατέλειψαν 178 ανθρώπους μέσα σε μια νταλίκα

Μεξικό: Διακινητές εγκατέλειψαν 178 ανθρώπους μέσα σε μια νταλίκα
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Pascal Rossignol

Μια εγκαταλειμμένη νταλίκα, στην οποία είχαν στοιβαχτεί 178 μετανάστες από χώρες της κεντρικής Αμερικής, βρέθηκε το Σάββατο στην Πολιτεία Βερακρούς του ανατολικού Μεξικού, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Οι μετανάστες ήθελαν να φτάσουν στις ΗΠΑ. Όμως οι διακινητές τους εγκατέλειψαν μέσα στην νταλίκα και εξαφανίστηκαν. Όταν εκείνοι κατάλαβαν ότι δεν επρόκειτο να επιστρέψουν, βγήκαν από την καρότσα "επειδή πεινούσαν", όπως εξήγησαν οι ίδιοι. Κατάφεραν να φτάσουν με τα πόδια στην πόλη Ταντίμα όπου κάτοικοι τους έδωσαν φαγητό και τους φρόντισαν.

Πηγή του στρατού είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι περισσότεροι από τους "επιβάτες" της νταλίκας ήταν γυναίκες και άνδρες, όμως ανάμεσα τους υπήρχαν και αρκετοί ανήλικοι.

Όλοι τους έχουν μεταφερθεί σε ένα κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και αφού λάβουν τις πρώτες βοήθειες θα ξεκινήσει η διαδικασία για την απέλασή τους.

Την περασμένη εβδομάδα δέκα άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία στην καρότσα ενός φορτηγού, σταθμευμένου σε ένα πάρκιν στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ