Φιλιππίνες: Η αστυνομία σκότωσε δήμαρχο για «εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών»
Ένας δήμαρχος, για τον οποίο ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε είχε εκφράσει υπόνοιες ότι εμπλεκόταν σε διακίνηση ναρκωτικών, σκοτώθηκε σε επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας, μαζί με άλλα 11 πρόσωπα, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Πρόσφατα, ο Ντουτέρτε κατονόμασε εκπροσώπους τοπικών αρχών, αστυνομικούς και δικαστές, στο πλαίσιο αυτού του "πολέμου κατά των ναρκωτικών" που έχει κηρύξει στις Φιλιππίνες από την άνοιξη του 2016. Μεταξύ των ονομάτων που ανέφερε ο πρόεδρος ήταν και εκείνο του Ρεϊνάλντο Παροτζινόγκ, δημάρχου της πόλης Οζαμίζ.
Ο Παροτζινόγκ σκοτώθηκε από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια έρευνας στο σπίτι του.
Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, τον Λεμουέλ Γκόντα, οι φρουροί ασφαλείας του δημάρχου άνοιξαν πυρ και οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά.
Η αρχηγός της αστυνομίας της επαρχίας, Τζαϊσέν Ντε Γκουσμάν, ανακοίνωσε ότι κατασχέθηκαν χειροβομβίδες, πυρομαχικά και ναρκωτικές ουσίες. Η αστυνομία είχε ξεκινήσει πρόσφατα να παρακολουθεί τον Παροτζινόγκ, μετά τις δηλώσεις που είχε κάνει ο Ντουτέρτε, εξήγησε.
Πέρσι σκοτώθηκαν άλλοι δύο δήμαρχοι, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονταν στη "λίστα" του προέδρου.
Πετρούπολη: Συνελήφθη 31χρονος που προσπάθησε να βιάσει και λήστεψε 13χρονη σε στάση λεωφορείου
21:00
Οι ΗΠΑ παρέδωσαν στρατιωτικό υλικό στη Νιγηρία για να βοηθήσουν στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών
20:48
Η Βρετανία εγκαινίασε έναν λογαριασμό στο TikTok με βίντεο απελάσεων μεταναστών
20:36
Το πρωί της Τετάρτης η συνάντηση αγροτών με Χατζηδάκη, Τσιάρα
20:24