ΚΟΣΜΟΣ

Τρείς βόμβες ήθελαν να βάλουν στο Γερμανία-Ολλανδία

Τρείς βόμβες ήθελαν να βάλουν στο Γερμανία-Ολλανδία
Δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας περιπολούν έξω από το γήπεδο του Αννόβερο την προηγούμενη Τρίτη Reuters/FABIAN BIMMER

Πολύ σοβαρή αποδεικνύεται τελικά η απειλή για τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα Γερμανίας – Ολλανδίας στο Αννόβερο την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, μια τρομοκρατική ομάδα, τα μέλη της οποίας παραμένουν ασύλληπτα, είχε σχέδιο να πυροδοτήσει πέντε εκρηκτικούς μηχανισμούς, τρεις μέσα στο γήπεδο την ώρα που θα διεξαγόταν το παιχνίδι, έναν σε μια στάση λεωφορείου, και ένα στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

Σύμφωνα πάντα με την γερμανική εφημερίδα οι γερμανικές αρχές ασφαλείας έχουν τη συγκεκριμένη ενημέρωση από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη Τρίτη, λίγες ώρες πριν την έναρξη του αγώνα Γερμανίας – Ολλανδίας, τον οποίο θα παρακολουθούσε και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, οι γερμανικές αρχές αποφάσισαν την εσπευσμένη αναβολή του ποδοσφαιρικού αγώνα καθώς έκριναν ότι αντιμετώπιζαν μια “πραγματική τρομοκρατική απειλή”.

Εν τω μεταξύ στην Ελβετία οι αρχές της χώρας ερευνούν 33 ποινικές υποθέσεις που φέρεται να συνδέονται με την ισλαμιστική τρομοκρατία, σύμφωνα με το ΑΠΕ που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας NZZ am Sonntag.

Ο Εισαγγελέας της Ζυρίχης που έκανε τη σχετική ενημέρωση στον Τύπο, πάντως, δεν αναφέρθηκε σε πιθανή σύνδεση των υποθέσεων αυτών με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ