Αντίμετρα για τις αμερικανικές κυρώσεις στη Ρωσία ζητά το Βερολίνο
Το Βερολίνο καλεί τις Βρυξέλλες να εξετάσουν αντίμετρα σε βάρος της Ουάσιγκτον αναφορικά με τις κυρώσεις που επέβαλε εναντίον της Μόσχας.
Οι νέες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, που προτείνονται από Αμερικανούς βουλευτές και μπορεί να ζημιώσουν ευρωπαϊκές εταιρείες, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει αντίμετρα φέρεται να δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας.
«Θεωρούμε πως αυτό παραβιάζει ξεκάθαρα το διεθνές δίκαιο», δήλωσε η Μπριγκίτε Τσίπρις στον δημοσιογραφικό όμιλο Funke Mediengruppe. «Φυσικά δεν θέλουμε έναν εμπορικό πόλεμο. Όμως είναι σημαντικό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει τώρα αντίμετρα».
Η γερμανική κυβέρνηση και επικεφαλής επιχειρήσεων έχουν δηλώσει πως οι νέες κυρώσεις που υιοθετήθηκαν αυτόν τον μήνα από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων μπορεί να εμποδίσουν γερμανικές εταιρείες να εργάζονται σε προγράμματα αγωγών για τα οποία υποστηρίζουν πως είναι ουσιαστικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας.
SPONSORED
Συνεδιάζει ο ΟΗΕ τη Δευτέρα (1/6) για την κατάσταση στο Λίβανο μετά από αίτημα της Γαλλίας
22:30
Η Άρσεναλ έβαψε κόκκινο το Λονδίνο: Πανηγυρισμοί για τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ
22:26
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας λόγω εργασιών
22:19
Βίντεο του ισραηλινού στρατού από την κατάληψη του κάστρου Μποφόρ στον νότιο Λίβανο
22:14