ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Δεκάδες χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα απαγωγής στο σιδηροδρομικό δίκτυο

Ινδία: Δεκάδες χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα απαγωγής στο σιδηροδρομικό δίκτυο
Reuters

Δεκάδες χιλιάδες είναι τα παιδιά που πέφτουν θύματα απαγωγής στο εκτεταμένο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Αυτό το πρόβλημα απασχολεί χρόνια τη χώρα, χωρίς όμως να έχει βρεθεί αποτελεσματική λύση αντιμετώπισής του.

Ο αριθμός των παιδιών που έχουν απαχθεί από τον σιδηροδρομικό σταθμό Sealdah της Καλκούτας στην ανατολική Ινδία, έναν από τους σταθμούς με τη μεγαλύτερη κίνηση στην Ίνδια, αυξήθηκε από 15.284 το 2011 στα 41.893 το 2015, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, σύμφωνα με εκτιμήσεις του οργανισμού Save the Children India, ενός κέντρου παιδικής πρόνοιας στην Καλκούτα, περίπου το ένα τέταρτο των άστεγων παιδιών απάγονται και πέφτουν θύματα εμπορίας με στόχο τη σεξουαλική ή την εργασιακή εκμετάλλευση.

Η Ινδία βρίσκεται επίσης στην κορυφή της λίστας με τις απαγωγές παιδιών διεθνώς. Παρά τις μαζικές αντιδράσεις και την ενίσχυση της σχετικής νομοθεσίας στην Ινδία, συνεχίζουν να καταγράφονται περιπτώσεις απαγωγής παιδιών σε όλη τη χώρα.

Από τον Ιούνιο του 2016 έως τον περασμένο Μάιο, συνολικά 1.628 αγνοούμενα παιδιά εξαφανίστηκαν από τον σιδηροδρομικό σταθμό Sealdah. Εξ αυτών, τα 134 ήταν κορίτσια, με το νεότερο να είναι μόλις τεσσάρων ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ