ΚΟΣΜΟΣ

Αγωνιώδης προσγείωση αεροσκάφους που είχε χτυπηθεί από χαλάζι σε μέγεθος μπάλας γκολφ (video)

Αγωνιώδης προσγείωση αεροσκάφους που είχε χτυπηθεί από χαλάζι σε μέγεθος μπάλας γκολφ (video)
twitter/ gibgod

Είναι η συγκλονιστική στιγμή που ο πιλότος του αεροσκάφους επιχειρεί επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, κυριολεκτικά στα τυφλά!

Ο πιλότος καταφέρνει να προσγειώσει με ασφάλεια τους επιβάτες της πτήσης, καθώς προηγουμένως, χαλάζι στο μέγεθος μιας μπάλας του γκολφ είχε χτυπήσει το αεροσκάφος. Το χαλάζι προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο αεροσκάφος και κατέστρεψε το παρμπρίζ με αποτέλεσμα ο πιλότος να μην έχει ορατότητα.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Αλεξάντερ Ακόποφ έσωσε κυριολεκτικά τους 121 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο Αirbus Α320. Ήρθε αντιμέτωπος με τους δυνατούς ανέμους, τη βροχή και το χαλάζι που χτυπούσε τα παράθυρα του αεροσκάφους.

dvg

Στο video ακούγονται οι επιβάτες να κλαίνε και να φωνάζουν. Κάποια στιγμή ένας επιβάτης ακούγεται να φωνάζει πίσω από την κάμερα: «Δεν θα το κάνει, δεν θα τα καταφέρει». Ο κυβερνήτης όμως καταφέρνει να προσγειώσει το κατεστραμμένο αεροπλάνο εν μέσω απίστευτης κακοκαιρίας και οι επιβάτες ξεσπούν σε χειροκροτήματα!

Εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας στην Τουρκία το αεροδρόμιο Ατατούρκ είχε κλείσει. Ωστόσο, δόθηκε η άδεια στο AtlasGlobal να προσγειωθεί. Μάλιστα, υπήρξε πλήρης κινητοποίηση έκτακτης ανάγκης στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης με πυροσβεστικά οχήματα και ασθενοφόρα να περιμένουν την έλευσή του.

Ο κυβερνήτης και τα μέλη του πληρώματος γιόρτασαν όλοι μαζί το γεγονός.

«Πετάω εδώ και 30 χρόνια», είπε ο κυβερνήτης σε δηλώσεις του ενώ τόνισε ότι δεν είχαν ενδείξεις για μία τέτοιου μεγέθους κακοκαιρία.

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, η κακοκαιρία έπληξε το αεροσκάφος περίπου 10 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Ερκάν της Κατεχόμενης Κύπρου.

Μόλις το αεροπλάνο ανέβηκε στα 1.300 μέτρα, χαλάζι έσπασε τα παράθυρα του πιλοτηρίου εμποδίζοντας τον πιλότο να δει πώς θα προσεγγίσει το έδαφος.

Υπενθυμίζουμε ότι από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Κωνσταντινούπολη την περασμένη Πέμπτη, τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άτομα, ενώ προκλήθηκαν και τεράστιες ζημιές.

Η καταιγίδα και το χαλάζι διήρκεσαν μόνο 20 λεπτά, ωστόσο σε αυτό το διάστημα παρέλυσαν την κυκλοφορία και προκάλεσαν πλημμύρες και ζημιές.

Ο Ακόποφ που δουλεύει για την τουρκική αεροπορική εταιρεία AtlasGlobal τιμήθηκε για το κατόρθωμά του με το «μετάλλιο θάρρους» της Ουκρανικής κυβέρνησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ