ΚΟΣΜΟΣ

Υεμένη: Δημόσια εκτέλεση άνδρα που βίασε και δολοφόνησε τρίχρονη

Υεμένη: Δημόσια εκτέλεση άνδρα που βίασε και δολοφόνησε τρίχρονη
REUTERS/ KHALED ABDULLAH

Ενώπιον εκατοντάδων ανθρώπων εκτελέστηκε δημόσια στην πρωτεύουσα της Υεμένης, Σαναά, ένας άνδρας, που είχε καταδικαστεί για τον βιασμό και τη δολοφονία ενός τρίχρονου κοριτσιού.

Αστυνομικός πυροβόλησε πέντε φορές με αυτόματο τουφέκι τον Μουχάμαντ αλ Μαγκράμπι, ηλικίας 41 ετών, καθώς εκείνος κειτόταν με τα χέρια πίσω στη πλάτη, δεμένα με χειροπέδες, σε μια κουβέρτα στο έδαφος στην πλατεία Ταχρίρ της Σαναά, αφού δικαστής ανέγνωσε την απόφαση επιβολής της θανατικής ποινής.

Η εκτέλεση προσέλκυσε το ενδιαφέρον ασυνήθιστα πολλών ανθρώπων λόγω της πολύ μικρής ηλικίας του θύματος, της Ράνας αλ Ματάρι. Ορισμένοι σκαρφάλωσαν σε στύλους του τηλεφωνικού δικτύου και πολλοί παρακολουθούσαν από τις στέγες των σπιτιών.

yemen 2

Πηγή: Reuters

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή εξαιτίας των φόβων μιας επίθεσης αντεκδίκησης σε βάρος του δράστη από ένοπλα μέλη των φυλών, συγγενείς της 3χρονης. Πέντε περιπολικά συνόδευαν το αστυνομικό βαν με τον Μαγκράμπι προς την πλατεία.

Ο Γιάχια αλ Ματάρι, ο πατέρας του κοριτσιού, είπε σε δημοσιογράφους μετά την εκτέλεση ότι ένιωσε σα να είχε ξαναγεννηθεί.

«Αυτή είναι η πρώτη ημέρα της ζωής μου» τόνισε. «Τώρα νιώθω καθησυχασμένος», πρόσθεσε.

yemen 3

Πηγή: Reuters

yemen 4

Πηγή: Reuters

yemen 5

Πηγή: Reuters

ΔΗΜΟΦΙΛΗ