ΗΠΑ: Νεκροί και τραυματίες από κατάρρευση σχολείου μετά από έκρηξη
Δύο νεκροί και εννέα τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τραγωδίας σε σχολείο στην Μινεάπολις των ΗΠΑ, που προκλήθηκε έπειτα από έκρηξη αερίου και φωτιά που είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση ενός κτιρίου.
Τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν τα ξημερώματα, δέκα ώρες μετά την έκρηξη, το πτώμα ενός εργαζομένου στο σχολείο από τα χαλάσματα, ενώ νωρίτερα είχε εντοπιστεί νεκρή ακόμη μια εργαζόμενη, η 47χρονη Ρουθ Μπεργκ.
Οι εννέα τραυματίες νοσηλεύονται στα τοπικά νοσοκομεία, ενώ ένας από αυτούς βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο απολογισμός θα ήταν πιο τραγικός αν δεν διανύαμε την καλοκαιρινή περίοδο, κατά την οποία το σχολείο είναι κλειστό.

Πηγή:REUTERS/Adam Bettcher
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρμόδιων αρχών η έκρηξη οφείλεται στο γεγονός ότι ένας αγωγός αερίου έσπασε κατά τη διάρκεια εργασιών που γίνονταν στο σχολείο.

Πηγή: REUTERS/Adam Bettcher
Νέος κατώτατος μισθός: Ποιοι είναι οι κερδισμένοι - Αναλυτικά παραδείγματα
05:00
ΔΕΔΔΗΕ: Σε ισχύ το θερινό ωράριο μειωμένης τιμολόγησης - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
04:00
ΑΣΕΠ 3Κ/2025: Εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα προκήρυξης για 450 θέσεις σε μουσεία
03:00
Τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ - Οι αλλαγές με τον νέο νόμο
02:00