ΚΟΣΜΟΣ

Το σχέδιο του για εμπλοκή στη Συρία αναπτύσσει ο Κάμερον

Το σχέδιο του για εμπλοκή στη Συρία αναπτύσσει ο Κάμερον
Ben Pruchnie/Getty Images/Ideal Image

Το σχέδιό του για αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία είναι έτοιμος να αναπτύξει μέσα στις επόμενες μέρες ο Ντέιβιντ Κάμερον, το οποίο περιλαμβάνει προσπάθεια να κερδίσει διεθνή υποστήριξη για αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Η εξέλιξη έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων σύμφωνα με την οποία η Βρετανία δεν πρέπει να ενταχθεί στη συμμαχία που διεξάγει αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία, δίχως μια πλήρως συνεκτική διεθνή στρατηγική πάνω στο ζήτημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βρετανία συμμετέχει μέχρι στιγμής στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το σχέδιο που αναμένεται να παρουσιάσει ο πρωθυπουργός θα περιλαμβάνει αεροπορικές επιθέσεις και στη Συρία.

Η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον έχει διαμηνύσει ότι θα ζητήσει ψηφοφορία στο κοινοβούλιο μόνο όταν είναι σίγουρο ότι θα την κερδίσει.

Οι Συντηρητικοί έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα στηρίξουν την οποιαδήποτε δράση χωρίς να έχουν μια καθαρή νομική εξουσιοδότηση από τον ΟΗΕ, ενώ βουλευτές των Εργατικών δείχνουν να είναι διχασμένοι.

Σε αυτό το κλίμα, γράφει το BBC, ο Ντέιβιντ Κάμερον ετοιμάζεται μέσα στην εβδομάδα να μεταβεί στη Βουλή των Κοινοτήτων για να αναπτύξει την πλήρη στρατηγική του, συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών, αντιτρομοκρατικών και ανθρωπιστικών κινήσεων που σκοπεύει να κάνει.

Ο υπουργός των Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζόρτζ Όσμπορν ανέφερε ότι οι βουλευτές θα έχουν τότε τον απαιτούμενο χρόνο για να "αφομοιώσουν την αντίδραση αυτή" και η κυβέρνηση θα αξιολογήσει το μέγεθος της στήριξης στην οποία θα μπορεί να υπολογίζει σε ενδεχόμενο κοινοβουλευτική ψηφοφορία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ