ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Σε επικίνδυνο επίπεδο οι σχέσεις με τη Ρωσία με ευθύνη του Κογκρέσου

Τραμπ: Σε επικίνδυνο επίπεδο οι σχέσεις με τη Ρωσία με ευθύνη του Κογκρέσου
REUTERS/Joshua Roberts

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε την ανησυχία του για την κατάσταση που έχουν επέλθει οι σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία, κάνοντας λόγο για «πολύ επικίνδυνη κατάσταση».

Μέσω twitter, o πλανητάρχης τόνισε: «Οι σχέσεις μας με τη Ρωσία βρίσκονται σε ιστορικά και επικίνδυνα πολύ χαμηλό επίπεδο».

Για να προσθέσει, ρίχνοντας για ακόμη μία φορά τις βολές του προς το Κογκρέσο: «Μπορείτε να ευχαριστήσετε γι' αυτό το Κογκρέσο, αυτούς τους ίδιους ανθρώπους που αποδεικνύονται ανίκανοι να μας δώσουν μια κάλυψη υγείας».

Υπενθυμίζουμε, πως προ ημερών το Κογκρέσο είχε απορρίψει την πρόταση κατάργησης του συστήματος υγείας του προηγούμενου προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, σε μια ψηφοφορία όπου τρεις γερουσιαστές των Ρεπουμπλικάνων είχαν καταψηφίσει.

Η αντίδραση του προέδρου Τραμπ έρχεται μία μέρα μετά την υπογραφή από μέρους των νέων κυρώσεων, που πέρασαν από το Κογκρέσο, κατά της Ρωσίας.

Η υπογραφή αυτή δημιούργησε την έντονη αντίδραση της Μόσχας, με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, να κάνει λόγο για «ολοκληρωτικό εμπορικό πόλεμο κατά της Ρωσίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ