ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Υποχρεωτική αδειοδότηση σε βιομηχανίες για έλεγχο των ρυπογόνων ουσιών

Κίνα: Υποχρεωτική αδειοδότηση σε βιομηχανίες για έλεγχο των ρυπογόνων ουσιών
REUTERS/ Carlos Barria

Η Κίνα εξέδωσε έναν κατάλογο με 82 βιομηχανίες που θα χρειαστεί να αποκτήσουν άδειες προτού εκλύσουν ρυπογόνα στοιχεία, ώστε να αποφύγουν ποινές που μπορεί να φτάσουν σχεδόν τα 150.000 δολάρια (126.000 ευρώ).

Οι βιομηχανίες περιλαμβάνουν τη μεταποίηση ζωοτροφών, την παραγωγή κρασιού, την κατασκευή χάρτου καθώς και τις βιομηχανίες χάλυβα και χημικών, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του την Πέμπτη το υπουργείο Περιβαλλοντικής Προστασίας.

Και οι 82 βιομηχανίες θα χρειαστεί να προμηθευτούν τις άδειες έως το 2020, είπε το υπουργείο. Οι άδειες θα θέτουν συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πού μπορούν να τοποθετηθούν οι αγωγοί εκβολής από τις βιομηχανίες και πόσους μπορεί να έχει κάθε μία, τη διαδικασία εκβολής των ρυπογόνων ουσιών, και τα όρια συγκέντρωσης και ποσότητας των ρυπογόνων ουσιών.

Οι εταιρείες που δεν συμμορφώνοντα θα λαμβάνουν πρόστιμα μέχρι και 1 εκατομμύριο γιουάν ή θα αναστέλλεται η λειτουργία τους.

Πάνω από 5.100 άδειες έχουν ήδη εκδοθεί σε εταιρείες στον κλάδο της θερμοηλεκτρισμού και της κατασκευής χάρτου, οι οποίες ήταν οι πρώτες στις οποίες επιβλήθηκαν τα νέα μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ