ΚΟΣΜΟΣ

Η γυναίκα που οδήγησε τον σύντροφό της σε αυτοκτονία μέσω μηνυμάτων

Η γυναίκα που οδήγησε τον σύντροφό της σε αυτοκτονία μέσω μηνυμάτων
reuters.com

Η Michelle Carter, η νεαρή που με τα λόγια της σφράγισε την αυτοκτονία του 18χρονου συντρόφου της, καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκισης ποινή που πρέπει να εκτίσει σε φυλακή της Μασαχουσέτης. Ωστόσο, θα παραμείνει ελεύθερη περιμένοντας τις ακροάσεις.

Η αυτοκτονία του Conrad Roy III επήλθε έπειτα από μηνύματα που αντάλλαξε με την Carter και στα οποία όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο δικαστήριο ο πατέρας του, Conrad Roy Jr., η Carter “εκμεταλλεύτηκε τις αδυναμίες του γιου μου και τον χρησιμοποίησε ως μαριονέτα για να ικανοποιήσει τις δικές της ανάγκες»

Οι φορτισμένοι συγγενείς του αδικοχαμένου νέου, ο οποίος έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα και είχε προσπαθήσει να αφαιρέσει την ζωή του και στο παρελθόν, αντέδρασαν έντονα στο άκουσμα της απόφασης.

Ο δικαστής της κομητείας του Bristol καταδικάσε την Carter σε 2,5 χρόνια φυλάκιση εκ των οποίων θα παραμείνει στη φυλακή 15 μήνες και εν συνεχεία θα βρίσκεται υπό επιτήρηση.

Η Carter ξέσπασε σε δάκρυα μόλις άκουσε την απόφαση, γλιτώνοντας τα 20 χρόνια φυλάκισης με τα οποία κινδύνευε να καταδικαστεί και παρά την πρόταση του Εισαγγελέα για καταδίκη 12 ετών, καθώς στην εισήγησή του υποστήριξε πως η Carter «είχε σχεδιάσει τις δράσεις της και σκόπιμα οδήγησε τον Roy III στην αυτοκτονία με σκοπό προσωπικά της οφέλη και την ανάγκη της να τραβήξει την προσοχή».

Η Carter, ωστόσο η οποία σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, αντιμετωπίζει πολλές διατροφικές διαταραχές, έπαιρνε αντικαταθλιπτικά και δεν αποτελούσε δημόσιο κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον Daniel Medwed, καθηγητή νομικής και Ποινικού Δικαίου στο πανεπιστήμιο Northeastern "ο Δικαστής με αυτή την απόφαση καταδίκασε τις πράξεις της κατηγορουμένης βάζοντας την στην φυλακή για ένα διάστημα, αλλά παράλληλα έδειξε και επιείκεια με τη μικρή σε διάρκεια ποινή της".

Η υπόθεση αυτή θέτει νομικό προηγούμενο για κατάθεση νόμου που θα καθιστά έγκλημα «τον εξαναγκασμό ή την ενθάρρυνση αυτοκτονίας στη συγκεκριμένη πολιτεία, ένας νόμος που ήδη υπάρχει σε περισσότερες από 40 πολιτείες».

Τα μηνύματα της Carter οδήγησαν σε αυτοκτονία τον Roy το πτώμα του οποίου βρέθηκε την 13η Ιουλίου, μία ημέρα αφότου εκείνος αυτοκτόνησε μέσα στο φορτηγάκι του, το οποίο βρισκόταν παρκαρισμένο σε χώρο στάθμευσης της Kmart στο Fairhaven, σχεδόν 40 μίλια από το σπίτι του.

Woman sentenced to 15 months in texting suicide case

By Ray Sanchez, Natisha Lance and Eric Levenson and CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ