ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια ταξιδεύει μόνη για τον Πρίγκιπα Χάρι

Η Μελάνια ταξιδεύει μόνη για τον Πρίγκιπα Χάρι
EPA/DAVID MOIR & EPA/SZILARD KOSZTICSAK

Για χατίρι του πρίγκιπα Χάρι, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μελάνια Τραμπ, θα πραγματοποιήσει το πρώτο της σόλο ταξίδι στο εξωτερικό το Σεπτέμβριο, όπου θα συναντήσει τον εγγονό της βασίλισσας Ελισάβετ Β' στους Invictus Games του Τορόντο.

Οι σχέσεις μεταξύ του Χάρι και της προκατόχου της, Μισέλ Ομπάμα, ήταν άψογες. Η σύζυγός του 44ου προέδρου των ΗΠΑ είχε συνοδεύσει τον 32χρονο βρετανό γαλαζοαίματο κατά τη διάρκεια της επίσκεψης-αστραπή του Χάρι στις ΗΠΑ στα τέλη Οκτωβρίου 2015 για να προωθήσει τη δεύτερη διοργάνωση των Invictus Games. Οι αγώνες που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2014, με πρωτοβουλία του μικρότερου γιου του πρίγκιπα Κάρολου και της αείμνηστης Λαίδης Νταϊάνας, είναι ένα είδος Παραολυμπιάδας στην οποία διαγωνίζονται σε 12 αθλήματα άνδρες και γυναίκες από 17 χώρες, όλοι πρώην στρατιωτικοί, τραυματίες ή ανάπηροι. Ο Χάρι είχε εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους συναδέλφους του στις ένοπλες δυνάμεις, όταν υπηρετούσε ως στρατιωτικός σε αποστολές στο Αφγανιστάν.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μισέλ Ομπάμα είχαν συναντηθεί όταν το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ είχε επισκεφθεί επίσημα το Λονδίνο στις 22 Απριλίου 2016. Μερικές ημέρες αργότερα, η Μισέλ και ο σύζυγός της ετοιμάζονταν να δεσμευτούν στο σκοπό των Invictus Games ανακοινώνοντας μέσω Twitter την αθλητική διοργάνωση σε αμερικανικό έδαφος. Στις 8 Μαΐου, ημέρα της τελετής έναρξης των Αγώνων στο Ορλάντο της Φλόριντα, η Μισέλ ήταν στη σκηνή, στο πλευρό του Χάρι.

Στις αρχές του 2017, ενόσω ο Χάρι ετοίμαζε τους τρίτους Invictus Games που θα διεξαχθούν στο Τορόντο, στην πρωτεύουσα του Οντάριο, στον Καναδά, στην πόλη όπου εργάζεται η σύντροφός του, η ηθοποιός Μέγκαν Μαρκλ, οι ΗΠΑ είχαν αλλάξει πρόεδρο. Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα είχαν παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στους Τραμπ. Η Μελάνια αποφάσισε επίσης να κινητοποιηθεί υπέρ του Χάρι. Απόδειξη αυτού αποτελεί το γεγονός ότι η Πρώτη Κυρία θα πραγματοποιήσει τον Σεπτέμβριο το πρώτο της επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό χωρίς τον σύζυγό της. Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε στα τέλη Ιουλίου ότι η Μελάνια "θα ηγηθεί της αμερικανικής αντιπροσωπείας των 90 αθλητών που προβλέπεται να μετάσχουν στους αγώνες από τις 23 έως τις 30 Σεπτεμβρίου".

Δημοσιεύοντας την πληροφορία αυτή, η εφημερίδα USA Today πρόσθεσε επικαλούμενη την εκπρόσωπο της Πρώτης Κυρίας, τη Στέφανι Γκρίσαμ, ότι η Μελάνια Τραμπ θα συναντήσει τον Χάρι με την ευκαιρία αυτή.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ