ΚΟΣΜΟΣ

Διαφανείς οι συζητήσεις με τον Φλιν, λέει ο πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ

Διαφανείς οι συζητήσεις με τον Φλιν, λέει ο πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ
REUTERS/Joshua Roberts/File Photo

Η συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας, καθώς και ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας ήταν το αντικείμενο των συζητήσεων που είχε με τον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ο πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κίσλιακ.

Ο ίδιος, τόνισε ότι οι συζητήσεις του με τον Μάικλ Φλιν ήταν «διαφανείς», καθώς δεν υπήρξαν μυστικά από την ρωσική πλευρά, ενώ εκτίμησε παράλληλα πως οι διμερείς σχέσεις δεν έχουν εκπέσει στο επίπεδο των σχέσεων του Ψυχρού Πολέμου.

Ο Κίσλιακ ολοκλήρωσε την θητεία του στην αμερικανική πρωτεύουσα, τον Ιούλιο, ενώ παραμένει «άνθρωπος-κλειδί» για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Ουάσινγκτον από το Κογκρέσο και το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σχετικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ, το 2016.

Ο Φλιν παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο, όταν έγινε γνωστό ότι δεν είχε αποκαλύψει το περιεχόμενο των συζητήσεών του με τον Κίσλιακ, παραπλανώντας τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

«Συζητήσαμε για τα πιο απλά πράγματα... αλλά η επικοινωνία ήταν σωστή, ήρεμη κι απολύτως διάφανη. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχουν μυστικά από την μεριά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κίσλιακ στην διάρκεια συζήτησης στην ρωσική τηλεόραση.

«Υπάρχει μία σειρά θεμάτων που είναι ουσιαστικά για την συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών, το πιο σημαντικό είναι η τρομοκρατία. Και ήταν ένα ζήτημα από αυτά που συζητήσαμε», δήλωσε ο Κίσλιακ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ