Γερμανία: Νέα προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κράτηση του Ντενίζ Γιουτζέλ στην Τουρκία
Νέα προσφυγή έγινε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση κράτησης του Τουρκογερμανού δημοσιογράφου, Ντενίζ Γιουτζέλ, σε φυλακές της Τουρκίας, με τον εκδότη των γερμανικών εφημερίδων «Die Welt», στην οποία εργάζεται ο δημοσιογράφος, και «Welt am Sonntag» να απευθύνεται και αυτός σε ανώτερο δικαστήριο.
Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον Γιουτζέλ τον περασμένο Φεβρουάριο με τις κατηγορίες της προπαγάνδας, της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά και της υποκίνησης βίας, κατά των αστυνομικών επιχειρήσεων που γίνονται για το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016.
Και ο ίδιος ο δημοσιογράφος έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με την υποστήριξη της γερμανικής κυβέρνησης.
Το Βερολίνο από την πλευρά του, έχει επανειλημμένα ζητήσει την απελευθέρωσή του Γιουτζέλ, αλλά κι άλλων Γερμανών πολιτών που κρατούνται στην Τουρκία.
Οι συλλήψεις αυτές, έχουν επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων.
Η Γερμανία και η Ουκρανία καλωσορίζουν την κατάπαυση του πυρός στο Ιράν
10:55
Ισραήλ: «Πολιτική καταστροφή» η κατάπαυση του πυρός με το Ιράν λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης
10:50
Οι τρεις φάσεις στην εξέλιξη της θερμοκρασίας έως τα μέσα Απριλίου
10:49
ΜΕΣΩ TIKTOK: Μπλόκο στα Social Media για τους ανήλικους κάτω των 15 ετών ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης
10:43