Ιαπωνία: 72 χρόνια από την καταστροφή στη Χιροσίμα (pics)
Η πόλη της Χιροσίμα στην Ιαπωνία, τιμάει σήμερα την συμπλήρωση 72 ετών από τον πυρηνικό βομβαρδισμό της από τις ΗΠΑ, στην διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου στο Κεντρικό Πάρκο της Ειρήνης.
Ο δήμαρχος της πόλης Καζούμι Ματσούι απηύθυνε κάλεσμα ειρήνης σε ολόκληρο τον κόσμο, δίνοντας έμφαση στην κατάργηση των πυρηνικών οπλοστασίων.
Την τελετή μνήμης, παρακολούθησαν περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι. Μεταξύ αυτών, ήταν κάποιοι που κατόρθωσαν να επιβιώσουν μετά την επίθεση, οι απόγονοί τους, ακτιβιστές της ειρήνης, αλλά και εκπρόσωποι περίπου 80 χωρών και περιοχών από ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: Reuters
Ο δήμαρχος της πόλης, προέβη σε μία διακήρυξη για την ειρήνη προς το ακροατήριο του, ενώ αναφέρθηκε στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής και της κουλτούρας, αλλά και στην δυστυχία που προκάλεσε ο πυρηνικός βομβαρδισμός.
Παράλληλα, παρότρυνε την ιαπωνική κυβέρνηση να “εξαντλήσει κάθε περιθώριο” προκειμένου να υπηρετήσει έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα.
Επίσης, ζήτησε από την ιαπωνική κυβέρνηση να υποστηρίξει περισσότερο τα θύματα της πυρηνικής επίθεσης του 1945 που επέζησαν, αλλά “κι όλους τους άλλους που υπέφεραν ψυχικά και σωματικά από τις συνέπειες της ραδιενέργειας.”

Πηγή: Reuters
Allwyn x McLaren Racing:Live in Athens δικαίωσε κάθε προσδοκία-Οι στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες
12:51
Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Εγκαίνια στο ανακαινισμένο Γ' Εργαστήριο της Οδοντιατρικής Σχολής
12:50
Μητσοτάκης στον «Δημόκριτο»: Η κυβέρνηση συνομιλεί με το αύριο, άλλες δυνάμεις παραμένουν στο χθες
12:46
Μπακογιάννη: Εάν η ΝΔ πέσει στο 25% ο πρωθυπουργός θα αναλάβει τις ευθύνες του
12:46