Πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας στο Καμερούν
Τον θάνατο σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους σκόρπισε στο Καμερούν σήμερα, Κυριακή, βομβιστής αυτοκτονίας σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο αλλά και στρατιωτική πηγή.
Ειδικότερα, το συμβάν έγινε στην πόλη Αμτσίντε, στα βόρεια του Καμερούν κοντά στα σύνορα με την Νιγηρία. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας από την ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.
Συνήθως οι επιθέσεις, πραγματοποιούνται από νεαρές γυναίκες που αναγκάζονται να εισέλθουν σε πολυσύχναστες περιοχές, ενώ τα εκρηκτικά, έχουν δεθεί στο σώμα τους.
Την ευθύνη για την επίθεση, δεν ανέλαβε κάποια οργάνωση, ενώ η ταυτότητα των βομβιστών δεν αναγνωρίστηκε.
Ωστόσο, ακόμη μία βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Waza στο βόρειο Καμερούν την Παρασκευή στην οποία όμως δεν υπήρξαν θύματα πέραν του δράστη.
Παρουσία Τραμπ η κλήρωση για το Μουντιάλ του 2026 (vid)
19:18
Στα «άκρα» κυβέρνηση και αγρότες μετά τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Κλιμάκωση στα μπλόκα
19:10
Ο πρέσβης των ΗΠΑ Τσαρλς Κούσνερ ζήτησε να δει τον Σαρκοζί στη φυλακή αποκαλύπτει το Reuters
19:09
Liveblog: Υποδομές στα όρια των αντοχών τους - Πώς εξελίσσεται η κακοκαιρία Byron
19:00