ΚΟΣΜΟΣ

Χαιρετίζει τις νέες κυρώσεις του ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα ο Ντόναλντ Τραμπ

Χαιρετίζει τις νέες κυρώσεις του ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα ο Ντόναλντ Τραμπ
REUTERS/Carlos Barria

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζάε-Ιν είχε την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μόλις μια ημέρα μετά την απόφαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να υποστηρίξει νέες κυρώσεις εις βάρος της Βόρειας Κορέας για τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.

Την είδηση για την επικοινωνία ΗΠΑ – Νότιας Κορέας έκανε γνωστή ο ίδιος ο Τραμπ, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, γράφοντας:

Μόλις ολοκλήρωσα μια τηλεφωνική συζήτηση με τον πρόεδρο Μουν της Νότιας Κορέας. Πολύ χαρούμενος και εντυπωσιασμένος με την ψήφο 15-0 των Ηνωμένων Εθνών με κυρώσεις για τη Βόρεια Κορέα.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκριναν ομοφώνως την επιβολή νέων αυστηρών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, με την εφαρμογή των οποίων η χώρα στερείται πόρους ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως.

Το νέο πακέτο κυρώσεων, στους τομείς του σιδήρου, του άνθρακα και της αλιείας, είναι το πρώτο που επιβάλλεται στην Πιονγκγιάνγκ με πρωτοβουλία των ΗΠΑ από την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ. Επίσης, αποτελεί ένδειξη για μεταβολή της στάσης της Κίνας ως προς τη Βόρεια Κορέα, της οποίας είναι το κύριο στήριγμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ