ΚΟΣΜΟΣ

Χάος στο Ιράν για τους βουλευτές και τη selfie με τη Μογκερίνι (pic)

Χάος στο Ιράν για τους βουλευτές και τη selfie με τη Μογκερίνι (pic)
Reuters/Mohamed Azakir

Ο Τύπος και ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης στο Ιράν βρίθουν τη Δευτέρα από επικρίσεις σε βάρος κοινοβουλευτικών που κατηγορούνται ότι γελοιοποιήθηκαν συνωστιζόμενοι γύρω από την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι για να τραβήξουν δίπλα της μια σέλφι.

Η Μογκερίνι παρευρέθη το Σάββατο στην ορκωμοσία στο κοινοβούλιο του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί. Φωτογραφίες εικονίζουν ομάδες Ιρανών βουλευτών να συγκεντρώνονται γύρω της για να τραβήξουν μία σέλφι.

2017 08 05T162745Z 1355173578 RC115F6AC4A0 RTRMADP 3 IRAN ROUHANI


Πηγή:Reuters

«Αγαπητοί βουλευτές, ευχαριστώ που κάνατε να ντρέπονται 80 εκατομμύρια ανθρώπους» (αναφορά στον ιρανικό πληθυσμό), σχολίασε ένας χρήστης στο Twitter.

Άλλοι χρήστες συνέκριναν τη φωτογραφία των βουλευτών που σπρώχνονταν γύρω από την Μογκερίνι με την εικόνα των επτά νάνων που κοιτάζουν τη Χιονάτη την ώρα που κοιμάται.

Άλλοι χρήστες του διαδικτύου έκαναν λόγο για τη «σέλφι της ταπείνωσης».

Το επεισόδιο αυτό «δείχνει την έλλειψη καλής ανατροφής στη χώρα», έγραψε σε κύριο άρθρο της η μεταρρυθμιστική εφημερίδα Ghanoon.

Ένας από τους βουλευτές ζήτησε συγγνώμη για την έλλειψη τακτ εκ μέρους του, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την πλευρά της, η υπερσυντηρητική εφημερίδα Kayhan εξέφρασε τη λύπη της για το γεγονός ότι «αυτοί που υποτίθεται πως υπερασπίζονται τα δικαιώματα του έθνους εναντίον των εχθρών κάνουν ουρά για να βγουν φωτογραφία με ταπεινωτικό τρόπο».

Η Μογκερίνι δεν έκανε κανένα σχόλιο σχετικά με την πολεμική αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ