Πάνω από 1.200 μετανάστες διασώθηκαν ανοικτά της Λιβύης τις τελευταίες δύο εβδομάδες
Πάνω από 1.200 μετανάστες που προσπαθούσαν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φθάσουν στην Ευρώπη διασώθηκαν στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης μεταξύ της 21ης Ιουλίου και της 6ης Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
«Τις περασμένες δύο εβδομάδες 1.298 μετανάστες διασώθηκαν στα λιβυκά (σ.σ. χωρικά) ύδατα», ανέφερε το παράρτημα του ΔΟΜ στη Λιβύη μέσω Twitter.
Ο συνολικός αριθμός των μεταναστών οι οποίοι έχουν διασωθεί το 2017 έφθασαν έτσι τους 12.420, σύμφωνα με ένα γράφημα που ανήρτησε το παράρτημα του ΔΟΜ —ο οποίος αποτελεί μέρος του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών— στη Λιβύη.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΔΟΜ συνολικά 116.692 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν πλέον φθάσει στην Ευρώπη διά θαλάσσης μέσα στο 2017, το 83% εκ των οποίων αφίχθη στην Ιταλία.
SPONSORED
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Δήμο Αθηναίων: Το Κουκάκι αποκτά τον δικό του λεμονόκηπο
13:01
Στουρνάρας: Η διατήρηση του φυσικού κεφαλαίου αποτελεί προϋπόθεση για τη βιώσιμη ανάπτυξη
12:56
Στο 10,6% η ανεργία το πρώτο τρίμηνο του 2026, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
12:51
Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στα Τίρανα κατά του τουριστικού σχεδίου Κούσνερ
12:50