ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Φωτογράφιση γάμου σε… πυρηνικό εργοστάσιο

Κίνα: Φωτογράφιση γάμου σε… πυρηνικό εργοστάσιο
EPA/MARK/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Κάποιοι ταξιδεύουν ως την άκρη του κόσμου για να απαθανατίσουν το γάμο τους. Όμως, κάποιοι νεόνυμφοι στην Κίνα επέλεξαν κάτι εντελώς διαφορετικό και αρκετά πρωτότυπο.

Τριάντα ζευγάρια προσεκλήθησαν να τραβήξουν δωρεάν γαμήλιες φωτογραφίες στη μεγαλύτερη μονάδα πυρηνικής ενέργειας στην Κίνα, σύμφωνα με τη μητρική εταιρία China General Nuclear Power Corporation (CGN).

Οι νεόνυμφοι επιλέχθηκαν ανάμεσα από σχεδόν 3.000 ζευγάρια που κατέθεσαν αίτηση για τη γαμήλια φωτογράφιση στη μονάδα Daya Bay. Η επιλογή της ημέρας δεν ήταν τυχαία, καθώς συνέπεσε με την 30η επέτειο από την έναρξη κατασκευής της μονάδας.

Η διήμερη επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της τριήμερης προώθησης της CGN για να παρουσιάσει την περιοχή γύρω από τη βάση και να γνωρίσει ο κόσμος την πυρηνική ενέργεια.

Η CGN ανακοίνωσε ότι στο μέλλον θα δέχεται 100 ζευγάρια το χρόνο για τη γαμήλια φωτογράφισή τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Περιβάλλοντος, τα επίπεδα ραδιενέργειας σε μια ακτίνα 10 χιλιομέτρων γύρω από το εργοστάσιο δεν έχουν μεταβληθεί τα τελευταία 30 χρόνια. Από τότε που το εργοστάσιο άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το 2013, έχει δεχθεί περίπου 600.000 επισκέπτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ