ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο με τον αιφνίδιο θάνατο δύο φίλων - Πέθαναν ενώ έτρωγαν μαζί

Μυστήριο με τον αιφνίδιο θάνατο δύο φίλων - Πέθαναν ενώ έτρωγαν μαζί
EPA PHOTO AFP/JEAN-LOUP GAUTREAU

Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι της πόλης Authon-du-Perche  στην επαρχία Eure-et-Loir της Γαλλίας μετά τον αιφνίδιο θάνατο δυο ανδρών.

Οι δύο Γάλλοι έτρωγαν το φαγητό τους, κρέας με φασόλια κονσέρβας όταν ξαφνικά έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για τον 38χρονο Olivier Boudin και τον 69χρονο Lucien Perot των οποίων οι σοροί βρέθηκαν στο τραπέζι μπροστά από ένα μισοτελειωμένο πιάτο στην αυλή ενός σπιτιού στη οδό Pierre et Marie Curie. Και οι δύο δεν είχαν σημάδια επίθεσης ή πάλης, διαπίστωσαν οι άνθρωποι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Ο θάνατος των δύο ανδρών επιβεβαιώθηκε από τον εισαγγελέα του Chartres, Rémi Coutin.

Αρχικά οι ιατροδικαστές υπέθεσαν ότι τα θύματα υπέστησαν δηλητηρίαση ή μόλυνση από το φαγητό κονσέρβας που κατανάλωσαν, ωστόσο οι τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν ήταν αρνητικές. Ακολούθησαν διάφορα σενάρια για τον ανεξήγητο θάνατό τους.

Μετά από εξονυχιστική εξέταση αποδείχθηκε ότι ο 69χρονος που είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πνίγηκε από ένα κομμάτι κρέας την ώρα που έτρωγε, ενώ ο 38χρονος, ο οποίος υπέφερε από μία γενετική καρδιακή πάθηση, υπέστη ανακοπή μόλις είδε τον φίλο του να πνίγεται.

Τους δύο άνδρες εντόπισε μια γειτόνισσα η οποία αρχικά υπέθεσε ότι οι δύο άντρες ήταν κουρασμένοι έπειτα από κάποιο πάρτι και γι αυτό ο 38χρονος ήταν ξαπλωμένος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ