ΚΟΣΜΟΣ

Εντόπισαν ληστή από το DNA που άφησε στο χαρτί υγείας

Εντόπισαν ληστή από το DNA που άφησε στο χαρτί υγείας
EPA/EVERETT KENNEDY BROWN

Δύσκολα μπορεί κανείς να γλυτώσει από το αμερικανικό CSI. Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είναι ο 42χρονος Andrew David Jensen που προσπάθησε να ληστέψει ένα σπίτι στη νότια Καλιφόρνια, ωστόσο για κακή του τύχη είχε αφήσει ίχνη από το DNA του με αποτέλεσμα οι αρχές να καταφέρουν να τον εντοπίσουν.

Ο 42χρονος πριν εγκαταλείψει την κατοικία πήγε στην τουαλέτα και χρησιμοποίησε το χαρτί υγείας με αποτέλεσμα να αφήσει ίχνη από το DNA του.

Όταν οι αρχές έφτασαν στο σπίτι πήραν δείγμα από το χαρτί και συνδυάζοντας το εύρημα με τα στοιχεία μιας εθνικής βάσης δεδομένων, εντόπισαν την ταυτότητα του δράστη τον οποίο συνέλαβαν στο σπίτι του στην πόλη Ventura.

O 42χρονος συνελήφθη στις 28 Ιουλίου ενώ κατηγορείται για κακούργημα. Η εγγύηση που πρέπει να καταβάλει για να αφεθεί ελεύθερος ορίστηκε στα 180.000 δολάρια.

«Οι άνθρωποι όταν ακούνε για DNA σκέφτονται κάποια δείγματα τρίχας ή σάλιου και τίποτα πέρα από αυτό. Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο εν λόγω ληστής και προδόθηκε», αναφέρει ο επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας, ντεντέκτιβ Tim Lohman.

Οι προσπάθειες των μέσων ενημέρωσης να μιλήσουν με τον Jensen απέβησαν άκαρπες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ