Παράξενο σύννεφο-δίνη εμφανίστηκε στον ουρανό της Φινλανδίας (Pics)
Ένα συναρπαστικό σύννεφο που έμοιαζε με μια τεράστια δίνη έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό του Ελσίνκι το πρωί της Τετάρτης.
Οι κάτοικοι της πόλης έσπευσαν να απαθανατίσουν με κινητά τηλέφωνα και φωτογραφικές μηχανές το παράξενο σύννεφο.
Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων δε μπορούσαν να εξηγήσουν την αιτία που θα μπορούσε να διαμορφώσει στροβιλιζόμενα σύννεφα.
Την απάντηση έδωσε το Φινλανδικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο που ανέφερε ότι πιθανότατα να ήταν αποτέλεσμα παγοκρυστάλλων που αντιδρούν με ένα πιάτο νέφους σταγονιδίων από κάτω. Όπως αναφέρθηκε, το νέφος υπολογίστηκε σε 10 με 12 χιλιόμετρα ψηλά.
«Αν οι παγοκρύσταλοι έρχονται από παραπάνω στρώματα νεφών, προκαλείται πολύ γρήγορη κατάψυξη νερού σε κρυστάλλους πάγου, όπου τότε τα σύννεφα θα βρέξουν και θα εξατμιστούν ταυτόχρονα», σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Paavo Korpela.
Πώς το Πακιστάν συνέβαλε στη διασφάλιση μιας εύθραυστης εκεχειρίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν
13:00
Λάρισα: Νεκρές εντοπίστηκαν δύο αδελφές μέσα σε διαμέρισμα – Σε προχωρημένη σήψη οι σοροί
12:55
Τι σημαίνει για τις τιμές των καυσίμων η εκεχειρία στη Μέση Ανατολή
12:54
Το γνωστό trend της «Gen A»: Τι είναι το «6-7» με το οποίο ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε το μπλόκο στα Social Media για ανήλικους κάτω των 15 ετών
12:36