ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ- Β. Κορέας: «Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα» λέει σύμβουλος του Τραμπ

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ- Β. Κορέας: «Θα λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα» λέει σύμβουλος του Τραμπ
REUTERS/ JONATHAN ERNST

Σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η Ουάσινγκτον θα λάβει «κάθε κατάλληλο μέτρο» προκειμένου να προστατεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τις απειλές της Βόρειας Κορέας, που έχει πει πως αναπτύσσει ένα σχέδιο να εξαπολύσει πυραύλους κοντά στο Γκουάμ, που είναι αμερικανικό έδαφος.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν σαφής: θα χρησιμοποιήσει κάθε κατάλληλο μέτρο για να προστατεύσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους πολίτες τους», δήλωσε ο Σεμπάστιαν Γκόρκα, αναπληρωτής βοηθός του Τραμπ, στο ραδιόφωνο του BBC.

«Δεν ανακοινώνουμε τα μελλοντικά σχέδιά μας ούτε πώς πρόκειται να αντιδράσουμε», είπε. «Αν δείξεις στους παίκτες γύρω από το τραπέζι του πόκερ τα χαρτιά σου, θα χάσεις το παιχνίδι. Δεν είναι καλή ιδέα στα χαρτιά, είναι μια πολύ κακή ιδέα στη γεωπολιτική.»

Η ένταση έχει αυξηθεί αφότου η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε δύο δοκιμές πυρηνικών βομβών πέρυσι και δύο δοκιμές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων τον Ιούλιο. Ο Τραμπ έχει πει ότι δεν θα επιτρέψει στην Πιονγκγιάνγκ να αποκτήσει ένα πυρηνικό όπλο που θα έχει την ικανότητα να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ