Αίγυπτος: Υπό κράτηση οι μηχανοδηγοί των τρένων που συγκρούστηκαν
Ο επικεφαλής της Αρχής Σιδηροδρόμων της Αιγύπτου, Μεντάτ Σούσα, υπέβαλε την παραίτησή του μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 41 άνθρωποι, σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της χώρας Χίσαμ Αραφάτ.
Νωρίτερα εισαγγελέας διέταξε να τεθούν υπό κράτηση οι μηχανοδηγοί των δύο τρένων και οι βοηθοί τους για ένα διάστημα 15 ημερών, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.
Υπενθυμίζεται πως τουλάχιστον 133 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν τα δύο τρένα συγκρούστηκαν μετωπικά στην Αλεξάνδρεια την Παρασκευή.

REUTERS/Osama Nageb
Ο πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι διέταξε να διεξαχθεί έρευνα για τις συνθήκες του δυστυχήματος.
Το δίντυο MENA μετέδωσε επιπλέον ότι οι αρχές συνέλεξαν δείγματα αίματος και ούρων από τον ένα μηχανοδηγό προκειμένου να τα υποβάλλουν σε εξετάσεις για πιθανή χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Εγκαινιάστηκε το Επίτιμο Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Ορλεάνη
18:52
Γιώργος Μαζωνάκης: Την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για τον θάνατό του ζητά η αδελφή του
18:39
Κλινική που λειτουργούσε παράνομα στην Κύπρο έκανε πλασμαφαίρεση «τύπου» Μαζωνάκη
18:30
Ρωσία: Το Κίεβο χρησιμοποιεί δυτικούς πολιτικούς ως «ανθρώπινη ασπίδα»
18:22