ΚΟΣΜΟΣ

Drone προσγειώθηκε ανενόχλητο σε Βρετανικό αεροπλανοφόρο (Vid)

Drone προσγειώθηκε ανενόχλητο σε Βρετανικό αεροπλανοφόρο (Vid)
Youtube

Την ασφάλεια του αεροπλανοφόρου HMS Queen Elizabeth επανεξετάζει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, μετά την προσγείωση στο κατάστρωμά του ενός μικρού drone από ερασιτέχνη φωτογράφο.

Τα πλάνα είναι από τον περασμένο Ιούλιο, όταν ένας φωτογράφος θέλησε να απαθανατίσει την άφιξη του αεροπλανοφόρου στο Invergordon της Σκωτίας και να τραβήξει πλάνα με το drone του ακόμα και από το κατάστρωμα του πλοίου.

Ο φωτογράφος προσπάθησε να επικοινωνήσει με κάποιον αρμόδιο από το Υπουργείο Άμυνας, ωστόσο δεν βρήκε την αναμενόμενη ανταπόκριση και έτσι το βίντεο από το drone κατέληξε στα χέρια του δικτύου Black Isle Images, που το ανάρτησε στο Facebook, για να συνδράμει με αυτό τον τρόπο στην αύξηση των μέτρων ασφαλείας και όχι για να εκθέσει τον οποιοδήποτε.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε: «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ασφάλεια του HMS Queen Elizabeth. Το περιστατικό έχει αναφερθεί στην αστυνομία της Σκωτίας, διενεργείται έρευνα και προχωρήσαμε σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας».

Το HMS Queen Elizabeth είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο στην ιστορία του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού. Όταν ενταχθεί σε υπηρεσία, θα είναι το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο εκτός των ΗΠΑ και είναι σχεδιασμένο εξαρχής για χρήση μαχητικών πέμπτης γενιάς. Θα έχει πλήρωμα περίπου 700 ατόμων, που θα αυξάνονται στα 1.600 όταν τα αεροσκάφη του είναι σε υπηρεσία.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ