ΚΟΣΜΟΣ

Φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Σιέρα Λεόνε - Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς (pics)

Φονικές πλημμύρες και κατολισθήσεις στη Σιέρα Λεόνε - Φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς (pics)
‏Twitter, @SONYzip

Φονικές πλημμύρες «χτύπησαν» τη Σιέρα Λεόνε, με τις πρώτες εικόνες από τις κατολισθήσεις λάσπης που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου να προκαλούν σοκ. Τα ορμητικά νερά δεν άφησαν τίποτα όρθιο στο πέρασμά τους στην πρωτεύουσα της χώρας, Φριτάουν, ενώ εκφράζονται φόβοι για εκατοντάδες νεκρούς.

«Είναι πιθανό εκατοντάδες άνθρωποι να παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια» δήλωσε στο Reuters ο αντιπρόεδρος της χώρας Βίκτορ Φοχ στο Reuters και συνέχισε:

Το μέγεθος της καταστροφής είναι τεράστιο. Αισθάνομαι συντετριμμένος. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να αποκλείσουμε την περιοχή και να απομακρύνουμε τους ανθρώπους.

Την ίδια ώρα ο Ερυθρός Σταυρός έκανε λόγο για 320 νεκρούς. Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Σίνεχ, εργαζόμενο στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Κόνοτ της Φριτάουν, έχουν μεταφερθεί εκεί «τουλάχιστον 180 πτώματα». Μάλιστα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο Σίνεχ είπε ότι στο νεκροτομείο δεν υπάρχει αρκετός χώρος για όλους τους νεκρούς.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε ότι είδε πτώματα να μεταφέρονται από κατοίκους και σπίτια να έχουν σκεπαστεί από τόνους λάσπης σε δύο συνοικίες της πόλης, όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Οι κατολισθήσεις λάσπης και οι πλημμύρες είναι συνηθισμένο φαινόμενο κατά την εποχή των βροχών στη Δυτική Αφρική, γεγονός που επιτείνεται από την αποψίλωση των δασών και την ανυπαρξία χωροταξικού σχεδιασμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ