Γροιλανδία: Απαγόρευση κυκλοφορίας και... καπνίσματος εξαιτίας πυρκαγιών
Πυρκαγιές απειλούν περιοχές της Γροιλανδίας, όπου τον Ιούλιο καταγράφηκαν θερμοκρασίες ρεκόρ, με την αστυνομία να προχωρά στην απαγόρευση κυκλοφορίας σε δύο ζώνες, στα νοτιοδυτικά.
«Λόγω των σημαντικών πυρκαγιών στα δυτικά παράλια, η αστυνομία της Γροιλανδίας αποθαρρύνει την κυκλοφορία – συμπεριλαμβάνονται η πεζοπορία και το κυνήγι– γύρω από το Νασουτόοκ και το Αμιτσορσούακ», ανέφεραν οι αρχές σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.
Οι δύο αυτές ζώνες βρίσκονται κάτω από τον αρκτικό κύκλο. Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι οι πυρκαγιές θα συνεχίσουν το καταστροφικό έργο τους και τις επόμενες ημέρες.
Οι πρώτες φωτιές ξέσπασαν στις 31 Ιουλίου, σε αυτή την αυτόνομη, δανέζικη νησιωτική περιοχή, η βλάστηση της οποίας αποτελείται κυρίως από τούνδρα.
Σε μία από τις ζώνες που έχουν πληγεί απαγορεύεται από σήμερα το κάπνισμα. Και αυτό γιατί λόγω της έντονης ξηρασίας ακόμη και η παραμικρή σπίθα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως ανέφερε ο δήμος του Καασούιτσουπ.
Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Δανίας BMI, οι καιρικές συνθήκες τον Ιούλιο ήταν «ακραίες». Ο μετεωρολόγος, Τζον Κάπελεν, έγραψε στις 10 Αυγούστου στο Twitter ότι η θερμοκρασία έφτασε τους 24,8 βαθμούς Κελσίου στο αεροδρόμιο του Νούουκ, της πρωτεύουσας της Γροιλανδίας.
Οι 12 μήνες του 2016 ήταν οι πιο θερμοί που έχει βιώσει η Γροιλανδία από τις αρχές του 1900, όταν άρχισαν να τηρούνται αρχεία της θερμοκρασίας της περιοχής.
Συνελήφθη 44χρονος για τη φωτιά στην Κεφαλονιά - Είχε καταδικαστεί και στο παρελθόν για εμπρησμούς
15:20
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Αττικοβοιωτία: Καίγεται το όρος Πατέρας - Απειλούνται σπίτια (Liveblog)
15:12
Κάλπες την άνοιξη: Οι σχεδιασμοί Μητσοτάκη, η μεσαία τάξη και τα ανοιχτά μέτωπα
15:09
Συγκινεί ο Σταμάτης Γαρδέλης: Το σπίτι μου δεν κάηκε - Κάψαμε το τελευταίο πράσινο που είχε μείνει
14:52