ΚΟΣΜΟΣ

Ζευγάρι δολοφονούσε εύπορους, τους έθαβε στον κήπο και μεταβίβαζε τις περιουσίες (Pic)

Ζευγάρι δολοφονούσε εύπορους, τους έθαβε στον κήπο και μεταβίβαζε τις περιουσίες (Pic)
Twitter

Ένα ζευγάρι Αμερικανών καταδικάστηκε στον Παναμά για τη δολοφονία πέντε εύπορων συμπατριωτών τους.

Στον Ουίλιαμ Χόλμπερτ, γνωστό με το προσωνύμιο «Άγριος Μπιλ« («Wild Bill») και τη σύζυγό του Μισέλ Ριζ επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης 46 ετών και ενός μηνός και 26 ετών και τεσσάρων μηνών αντιστοίχως, αφού κρίθηκαν ένοχοι για τη διάπραξη πέντε ανθρωποκτονιών και την κλοπή περιουσιακών στοιχείων, ενημέρωσε η εισαγγελία στον λογαριασμό της στο Twitter.

Το ζευγάρι συνελήφθη το 2010 έπειτα από ανθρωποκυνηγητό που είχαν εξαπολύσει οι Αρχές σε τρεις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, το οποίο ξεκίνησε μετά την ανακάλυψη των πτωμάτων στον κήπο του ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν, στο παραδεισένιο αρχιπέλαγος Μπόκας ντελ Τόρο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο «Wild Bill» έπιανε φιλίες με πλούσιους Αμερικανούς στους οποίους πρότεινε να αγοράσουν ακίνητα. Κατόπιν, τους δολοφονούσε, τους έθαβε στον κήπο του ξενοδοχείου του και μεταβίβαζε την περιουσία τους στον ίδιο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν εντός της οικίας του ένα κουτί με χρυσά δόντια, που ενδεχομένως ανήκαν στα θύματα, και υποψιάζονται ότι ο άνδρας έχει σκοτώσει κι άλλους ανθρώπους εκτός του Παναμά.

Επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού, που δεν έκρυβε τον θαυμασμό του για τον Αδόλφο Χίτλερ, ο Ουίλιαμ Χόλμπερτ, ηλικίας 37 ετών, είχε ως σύμβολο στην ιδιοκτησία του, τη «Villa Cortez», μια νεκροκεφαλή.

Τον Φεβρουάριο του 2017, εκλιπαρούσε για επιείκεια σε μια γραπτή δήλωση που ανέγνωσε ενώπιον των τοπικών ΜΜΕ, αφού ομολόγησε τα εγκλήματά του. Διαβεβαίωνε ότι έχει «μετανιώσει πλήρως» για τις «εγωιστικές πράξεις του». «Ζητάω από το λαό του Παναμά να μην ξεχάσει ότι ποτέ στην ζωή μου δεν έκανα κακό σε κανέναν πολίτη της χώρας αυτής, δεν σκότωσα κανέναν πολίτη του Παναμά» τόνιζε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ