Ντ.Τραμπ: Και οι δύο πλευρές υπεύθυνες για τα επεισόδια στην Βιρτζίνια
Στην στήριξη των αρχικών του δηλώσεων, οι οποίες και επικρίθηκαν έντονα, σχετικά με τα τραγικά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σάρλοτσβιλ προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνοντας πως και οι δύο αντίπαλες πλευρές πρέπει να κατηγορηθούν για τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στη Βιρτζίνια το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Μάλιστα, επισήμανε ότι οι διαδηλωτές που πρόσκεινται στην αριστερά επιτέθηκαν βίαια εναντίον των εθνικιστών που διαμαρτύρονταν κατά της απόφασης για την απομάκρυνση ενός αγάλματος στρατηγού της Συνομοσπονδίας.
Ο πρόεδρος της Αμερικής δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις για τις δηλώσεις που έκανε αρχικά και στις οποίες απέδωσε ευθύνες σε «πολλές πλευρές» για τις ταραχές στο Σάρλοτσβιλ, ωστόσο καταδίκασε απερίφραστα τα ακροδεξιά ρατσιστικά στοιχεία.
«Επιτέθηκαν ο ένας στον άλλο με ρόπαλα... ήταν ένα τρομακτικό θέαμα» είπε σε δημοσιογράφους ο Τραμπ απαντώντας σε ερωτήσεις στην είσοδο του πύργου Τραμπ, προτού συμπληρώσει ότι οι αριστεροί διαδηλωτές «όρμησαν με τη βία κι επιτέθηκαν στην άλλη πλευρά».
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπερασπίστηκε τον Στιβ Μπάνον, τον αμφιλεγόμενο σύμβουλό του, τονίζοντας πως είναι «ένα καλό πρόσωπο, δεν είναι ρατσιστής».
Συνέχισε λέγοντας πως, «Αγαπώ πολύ τον Μπάνον, είναι φίλος» υπογραμμίζοντας ότι εντάχθηκε «αργά» στην ομάδα του, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο αμφιβολίες σχετικά με το μέλλον του ενώ καταλήγοντας είπε πως «Θα δούμε τι θα συμβεί στον κύριο Μπάνον».
Νέα επικοινωνία Τραμπ - Ζελένσκι πριν από τις συνομιλίες στη Γενεύη - Τι συζητήθηκε
22:28
Ανάρτηση Μητσοτάκη για την επίσκεψή του στην «κυρά του Δέλτα»: «Άρτεμη το χέλι δεν παίζεται» (vid)
22:15
Κούβα: Τέσσερις νεκροί, επτά τραυματίες σε μάχη του λιμενικού με σκάφος προερχόμενο από την Φλόριντα
22:06
Πέθανε ο Αντόνιο Τεχέρο Μολίνα, επικεφαλής του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Ισπανία το 1981
22:02