Θρήνος στη Σιέρα Λεόνε: Πάνω από 100 παιδιά μεταξύ των νεκρών από τις κατολισθήσεις (pics)
Τραγωδία δίχως τέλος στη Σιέρα Λεόνε από τις καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που σάρωσαν τη χώρα τη Δευτέρα.
Όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του νεκροτομείου της πρωτεύουσας Φριτάουν, 106 παιδιά βρίσκονται μεταξύ των 300 και πλέον νεκρών. «Διακομίστηκαν εδώ στο νεκροτομείο οι σοροί 105 παιδιών» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ Σίνεχ Καμάρα, από το νοσοκομείο Connaught.
Ο επίσημος απολογισμός των αρχών κάνει λόγο για 312 νεκρούς. Ωστόσο, περίπου 600 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι.
Έκκληση για βοήθεια - «Η κατάσταση μας έχει ξεπεράσει»
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Σιέρα Λεόνε Ερνεστ Μπάι Κορόμα απευθύνει έκκληση για βοήθεια λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κατάσταση μας έχει ξεπεράσει».
«Ολόκληρες κοινότητες έχουν αφανιστεί», δήλωσε ο πρόεδρος Κορόμα στην περιοχή όπου, έπειτα από τρεις ημέρες κατακλυσμιαίων βροχών, τεράστια κατολίσθηση έθαψε δεκάδες κατοικίες σε τόνους λάσπης.
Προσεγγίζει η Πυροσβεστική τους οκτώ που χάθηκαν σε φαράγγι στην Εύβοια - Είναι καλά στην υγεία τους
00:02
Ο Τραμπ μετράει τις ώρες για την «κόλαση» στο Ιράν - Δεν πτοείται η Τεχεράνη από τις απειλές του
23:59
Λεονταρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ζητώ ο ίδιος την άρση της βουλευτικής ασυλίας μου»
23:47
Έντεκα άμαχοι νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο
23:40