ΚΟΣΜΟΣ

Το Κυπριακό στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών

Το Κυπριακό στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών
Reuters

Το Κυπριακό θα είναι ένα από τα πολλά θέματα που θα συζητηθούν στις διάφορες διμερείς συζητήσεις που θα έχει τον ερχόμενο μήνα ο γενικός γραμματέας του OHE, Αντόνιο Γκουντέρες, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Στέφαν Ντούρατζιτς.

Ο ίδιος είπε ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο «βρίσκονται σε περίοδο περισυλλογής» και ο γενικός γραμματέας «εν ευθέτω χρόνω θα αποφασίσει για τη μελλοντική πορεία».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των διεθνών μέσων μαζικής ενημέρωσης, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα, απαντώντας σε ερώτηση αν θα αντικατασταθεί ο ειδικός σύμβουλος Έσπεν Άιντε, ο οποίος παραιτήθηκε για να πολιτευθεί στην Νορβηγία, είπε ότι το γραφείο του κ. Άιντε θα διευθύνεται από την αναπληρώτρια γενική σύμβουλο του γενικού γραμματέα, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Ο κ. Ντούραζιτς ανέφερε σχετικά με τον διορισμό νέου ειδικού συμβούλου, ότι δεν θα προταθεί ένα όνομα ή ένα πρόσωπο, «που ένα ή περισσότερα από τα μέρη δεν αποδέχονται». Αυτό, πρόσθεσε, «είναι θέμα αρχής».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ