ΚΟΣΜΟΣ

Η 28χρονη διάδοχος του Άντονι Σκαραμούτσι στον Λευκό Οίκο (pics)

Η 28χρονη διάδοχος του Άντονι Σκαραμούτσι στον Λευκό Οίκο (pics)
CNNi

Η 28χρονη Hope Hicks θα είναι η νέα επικεφαλής στον τομέα της επικοινωνίας του Λευκού Οίκου, όπως έκανε γνωστό αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι «η επίσημη ανακοίνωση για τον μόνιμο διευθυντή θα εκδοθεί την κατάλληλη στιγμή».

Η Hicks κατέχει και τη θέση συμβούλου επικοινωνίας του Λευκού Οίκου και για αυτό το λόγο επιλέχθηκε, σημειώνει το CNNi ενώ διευκρινίζει ότι θα παραμείνει στο Οβάλ Γραφείο ασκώντας τα διπλά – πλέον – καθήκοντά της.

Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας είναι κενή έπειτα από την απόφαση του προέδρου Τραμπ να απολύσει τον Άντονι Σκαραμούτσι. Πληροφορίες διεθνών Μέσων ήθελαν τον στρατηγό Τζον Κέλι να απαιτεί την απομάκρυνση του Σκαραμούτσι ενώ ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Ο Άντονι Σκαραμούτσι θα αποχωρήσει από τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας του Λευκού Οίκου. Ο κ. Σκαραμούτσι ένιωσε ότι θα ήταν καλύτερο να δώσει την δυνατότητα στον προσωπάρχη Τζον Κέλι να ξεκινήσει από μηδενική βάση και να συγκροτήσει την δική του ομάδα».

2 copy

(Πηγή: Reuters)

Ποια είναι η 28χρονη Hope Hicks

Η 28χρονη είναι παλιά συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ καθώς έχει εργαστεί για τον Όμιλο Τραμπ και έχει συνεργαστεί με την κόρη του Ιβάνκα. Η στενή της σχέση με τον πρόεδρο έπαιξε σημαντικό ρόλο για την επιλογή της, με έναν αξιωματούχο να αναφέρει ότι θα είναι στο απυρόβλητο και άλλον να σημειώνει ότι παρείχε «συναισθηματική υποστήριξη» στον πρόεδρο.

8ce94acd b573 49e9 8968 9247d0c2324f 500

(Πηγή: Reuters)

Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας έχει περάσει από... σαράντα κύματα καθώς ο Jason Miller, εκπρόσωπος της εκστρατείας του Τραμπ, αποφάσισε να την αρνηθεί επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Ο Mike Dubke ανέλαβε τη θέση αλλά παραιτήθηκε τον Μάιο δηλώνοντας «απογοητευμένος από το χάος που επικρατεί στον Λευκό Οίκο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ