ΚΟΣΜΟΣ

Βαρκελώνη: Ασύλληπτος παραμένει ο οδηγός του βαν

Βαρκελώνη: Ασύλληπτος παραμένει ο οδηγός του βαν
REUTERS/Stringer

Διαφεύγει τις σύλληψης ο οδηγός του βαν που σκόρπισε τον τρόμο και τον θάνατο στην «καρδιά» της Βαρκελώνης, με την ισπανική αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης διέφυγε πεζή λίγο αφότου έριξε το λευκό βαν που οδηγούσε πάνω στο ανυποψίαστο πλήθος στον πολυσύχναστο πεζόδρομο Λας Ράμπλας της Βαρκελώνης.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, πρόκειται για «ένα πολύ νέο άνθρωπο, περίπου 20 ετών, με λεπτό πρόσωπο».

Η ισπανική αστυνομία έχει συλλάβει δύο άτομα, έναν Ισπανό κι έναν Μαροκινό. Ο Ισπανός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, είναι γεννημένος στη Μελίγια, ισπανική πόλη στο βόρειο Μαρόκο.

Συνελήφθη στο Αλκανάρ, 200 χιλιόμετρα νότια της Βαρκελώνης, σε μία κωμόπολη όπου την περασμένη νύκτα είχε σημειωθεί έκρηξη σε κατοικία, με έναν νεκρό και επτά τραυματίες. Η αστυνομία συνδέει αυτήν την έκρηξη με την επίθεση της Βαρκελώνης. «Υποπτευόμαστε ότι κατασκεύαζαν εκρηκτικό μηχανισμό», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομία.

Ο μαροκινός ονομάζεται Ντρις Ουκάμπιρ, και συνδέεται με την ενοικίαση του βαν που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση της Βαρκελώνης και συνελήφθη στο Ριπόλ.

Κανείς από τους δύο δεν έχει ποινικό μητρώο.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση στην κωμόπολη Καμπρίλς προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις ταυτότητες των πέντε δραστών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ