Επίθεση στη Βαρκελώνη: 26 Γάλλοι τραυματίστηκαν - Αναχωρεί για Ισπανία ο ΥΠΕΞ
Εικοσιέξι γάλλοι πολίτες τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση στη Βαρκελώνη, την οποία ανέλαβε το 'ισλαμικό κράτος' και οι δεκαεπτά βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, o υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν μεταβαίνει άμεσα στη Βαρκελώνη, «για να επισκεφθεί τους Γάλλους θύματα αυτής της θρασύδειλης ενέργειας και για να διαβεβαιώσει τον ισπανικό λαό και τις Αρχές για την υπόστήριξη της Γαλλίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργού.
Την αλληλεγγύη της Γαλλίας στα θύματα της νέας τρομοκρατικής επίθεσης, όπου δεκατρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και περίπου 100 ακόμη τραυματίστηκαν, εξέφρασε την Πέμπτη και ο Εμανουέλ Μακρόν, σε μήνυμά του στο twitter.
«Εκφράζω την αλληλεγγύη μας στα θύματα της τραγικής επίθεσης στη Βαρκελώνη. Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι» έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος.
Λίγο αργότερα επανήλθε σημειώνοντας:
«Αλληλεγγύη στη Βαρκελώνη. Είμαστε στο πλευρό σας».
Σε Αιγαίο και Ιόνιο οι ισχυρότερες βροχές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων
23:59
Κάλπες για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια στο Μογκαντίσου της Σομαλίας για την ανάδειξη τοπικών αρχών
23:52
Πέντε συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στη Θεσσαλονίκη - Τροχαίο με παράσυρση πεζής
23:40
Ινδία: Μισό δισεκατομμύριο ψηφοφόροι, μία λίστα και μόνο επτά εβδομάδες για να επικαιροποιηθεί
23:27